Jump to content
Shipfriends

SuperRunner

eMembers
  • Posts

    417
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by SuperRunner

  1. 5 hours ago, proud_ionian said:

    Και γιατί να μην επιδοτήσουμε τις προσεγγίσεις στη Θεσσαλονίκη; Εδώ επιδοτήσαμε το γήπεδο του ΠΑΟΚ, να μην επιδοτήσουμε και τα ferries για γεμίζει επιβατηγά το λιμάνι;

    Ακόμα περιμένω απάντηση πως επιδοτήσατε το γήπεδο του ΠΑΟΚ. Εκτός και αν το λες για να έχεις να λες.

    5 hours ago, proud_ionian said:

    Με ελεύθερη δρομολόγηση, ας βάλει όποιος θέλει, με επιδότηση ας κάνουν έρανο.

    Με επιδότηση κανονικά και με το νόμο. Αν είναι με ελεύθερη επιδότηση, φέρε το δικό σου πλοίο.

  2. Φίλος που ταξίδεψε πέρυσι με το πλοίο από Θεσσαλονίκη για Χίο και αντίστροφα μόνο αρνητικά σχόλια δε μου είπε. Πεντακάθαρο σε όλους τους χώρους με το μοναδικό μειονέκτημα τη μη απόδοση του κλιματισμού σε κάποιο σαλόνι λόγω καύσωνα. Χρειάζεται ανεμιστήρες οροφής στο εξωτερικό μπαρ που βρίσκεται ανάμεσα στα φουγάρα. 

  3. 17 minutes ago, NOMIKOS LINES said:

    Θεσσαλονίκη - σκιαθος - σκόπελος -Αλόννησος - Σκύρο - Ραφήνα.κατι τέτοιο θα ήταν διαφορετικό με ταχύπλοο και ταχύτητες 28 μίλια. 

    Ποιο το νόημα αυτής της γραμμής και που θα εξυπηρετούσε στη Ραφήνα; 

     

    8 minutes ago, proud_ionian said:

    Επιδοτούμενο βέβαια έ; 

    Θα έβαζε η NOMIKOS LINES το δικό της καράβι χωρίς επιδότηση. Αφού το προτείνει.

  4. Στο συγκεκριμένο δρομολόγιο στην Ικαρία προχτές είχε γεμάτο 8άρι συν οι όποιες καθυστερήσεις λόγω αυξημένης κίνησης. Επειδή η κίνηση των φορτηγών έχει αυξηθεί γιατί πλέον δε προτιμάνε το Πελαγίτης μερικές μεταφορικές από και προς τη Θεσσαλονίκη ή άλλες μεταφορικές βάζουν και στα δύο πλοία τις καρότσες τους γενικότερα υπάρχει ένα αλαλούμ με τους τράκτορες. Άλλες μεταφορικές ανεβαίνουν τις Τετάρτες μέσω Καβάλας και φεύγουν με το Πελαγίτης ή με το Μύκονος και άλλες μεταφορικές ανεβαίνουν με το Πελαγίτης και φεύγουν την άλλη μέρα με το Μύκονος.

  5. Λογικό. Αφού από Δευτέρα μπαίνουμε σε κανονικούς ρυθμούς για τους επόμενους σχεδόν δύο μήνες. Είναι και οι επιστροφές των εκδρομέων από το Πάσχα. Θα έχει αρκετή κίνηση προς και από Θεσσαλονίκη.

  6. Πάντως πέρα από όσα συζητάμε εδώ, ένα πλοίο τύπου Μπλου σταρ Πάρος/Νάξος θα ήταν το ιδανικότερο για τη γραμμή. Με ταχύτητες περίπου 23 μιλίων που βγάζουν νομίζω είναι είναι και ανταγωνιστικό (χρονικά σε σύγκριση να πας Βόλο κτλ) και ίσως να υπήρχε και φθηνότερο εισιτήριο απ'ότι στο ταχύπλοο. Αν η Seajets είχε δύο-τρία τέτοια βαποράκια πιστεύω ότι θα κάλυπτε αρκετές γραμμές τόσο στο Αιγαίο όσο και τη γραμμή της Θεσσαλονίκης. Πιστεύω ότι είναι κάτι που της λείπει. Αντί για τα γέρικα Άκουα Μπλου και ΣούπερΣταρ 2 και κάτι άλλα ταχύπλοα που απλά τα έχει και κάθονται. 

  7. Είδε κανένας να ενδιαφέρεται καμιά εταιρεία άνευ επιδότησης και δε το είδαμε και οι υπόλοιποι; Δε νομίζω. Δεν είναι όλα ρόδινα όπως παρουσιάζονται. Ρώτα έναν του επαγγέλματος να σου πει. Εγώ ρώτησα και έμαθα. Τις πληρότητες των Κυκλάδων δεν τις έχει η γραμμή. Σε συγκεκριμένα δρομολόγια είναι sold out κι αυτά μετρημένα στα δάκτυλα. 

  8. Πάει τρένο για 1,5-2 μήνες. Μετά δε πάει. Δε ξέρω τι ακριβώς παίχτηκε. Μπλέξανε τα λεγόμενά τους. Εγώ ήξερα από κύκλους γνωστών στην αυτοδιοίκηση ότι ζητήθηκε μόνο για ταχύπλοο. Τώρα γιατί και πως μπλέχτηκε τόσο πολύ το θέμα για συμβατικό δε το ξέρει κανένας.

  9. Το ξέρουν και οι ίδιοι πως αν δε μπει ταχύπλοο, θα είναι σαν να ρίχνουν ταφόπλακα στη γραμμή. Πιέσεις ασκούνται και αυτό είναι το βασικότερο. Μάλλον στο τέλος θα είναι ταχύπλοο και θα ξεκινήσει ακριβώς πριν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, όπως ακριβώς το ζητάνε οι φορείς των Σποράδων και της Θεσσαλονίκης.

×
×
  • Create New...