Jump to content
Shipfriends

Τurkey twelve points


Recommended Posts

Καθέλκυση του M/V Naftocement XI

Tην καθέλκυση από τα τουρκικά ναυπηγεία Selah του M/V Naftocement XI, που είναι το πρώτο πλοίο που κτίστηκε σ’ αυτά για λογαριασμό της Naftotrade και θα παραδοθεί στους πλοιοκτήτες του τον Ιούλιο, γιόρτασαν τα στελέχη της εταιρίας στα κεντρικά γραφεία της στον Πειραιά.

Με την ευκαιρία αυτή ο πρόεδρος της εταιρίας Ν. Βαρβατές σχολίασε την ακολουθούμενη πολιτική για την ανταγωνιστικότητα του νηολογίου, εστιάζοντας στα θέματα που απασχολούν τον τομέα των μεσογειακών φορτηγών πλοίων και ιδιαίτερα εκείνο που αφορά την ανανέωση του στόλου και της έλλειψης κινήτρων για το κτίσιμο σε ελληνικές μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι η καθέλκυση του πρώτου πλοίου συνέπεσε με την έναρξη τοποθέτησης στη ναυπηγική κλίνη του δεύτερου πλοίου με τις ίδιες προδιαγραφές, το οποίο αναμένεται να καθελκυστεί τον ερχόμενο Νοέμβριο, ενώ υπάρχει option για άλλο ένα, με έναρξη κατασκευής το 2007.

Με την παραλαβή αυτών των πλοίων η Naftotrade καταλαμβάνει πλέον εκ των κορυφαίων θέσεων στις μεταφορές τσιμέντου στη Μεσόγειο και διεκδικεί σημαντικό ρόλο στις αγορές του Ατλαντικού και του Ινδικού Ωκεανού, όπου ήδη έχει ισχυρή παρουσία.

πηγη: Η Εxpress

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...