Jump to content
Shipfriends

Ερχεται ο στολος !!!


Recommended Posts

Πρόκειται να καταπλεύσει στις 7 Φεβρουαρίου Αμερικάνικο πολεμικό πλοίο, αναμένεται στη Ρόδο, στις αρχές του επόμενου μήνα, κάνοντας έτσι στην ουσία ποδαρικό στην φετινή χρονιά. Πρόκειται για το πλοίο OAKHILL του 6ου στόλου το οποίο θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Ρόδου, εκτός απροόπτου την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου για παραμονή λίγων ημερών.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το 203 μέτρων πολεμικό, που μεταφέρει συνολικά 335 άτομα (299 άτομα πλήρωμα και 36 αξιωματικούς) θα παραμείνει στο νησί μας μέχρι την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά όπως κυκλοφόρησε, υπήρχε το σενάριο, να καταπλεύσει ένα ακόμα αμερικάνικο πολεμικό πλοίο στη Ρόδο, όμως τελικά όπως έγινε γνωστό, η έλευσή του ακυρώθηκε. Το πλοίο επρόκειτο να μας επισκεφθεί στις 2 Φεβρουαρίου. Το OAKHILL που θα αγκυροβολήσει πιθανόν στην Ακαντιά είναι πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων και πρώτη φορά έρχεται στη Ρόδο.

Σημειώνεται ότι την τελευταία φορά που πολεμικά πλοία είχαν έρθει στη Ρόδο, ήταν τον περασμένο Σεπτέμβριο. Επρόκειτο για τρία πλοία του 6ου στόλου, τα οποία έμειναν στο νησί για ολιγοήμερη ξεκούραση των πληρωμάτων τους, και είχαν αναχωρήσει στις 23 του Σεπτέμβρη. Τα δύο εξ αυτών ήταν αντιτορπιλικά και το ένα αποβατικό: Επρόκειτο για τα: - αντιτορπιλικό «USS Oscar Austin» DDG - 79. - αντιτορπιλικό «USS Donald Cook» DDG - 75. - αντιτορπιλικό «USS Cleveland» LPD - 7. Η επίσκεψη των τριών πλοίων στη Ρόδο, συνέπεσε, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν περίπου 1.200 Αμερικανοί αξιωματικοί και ναύτες και φυσικά να κινηθεί η αγορά του νησιού. Αξίζει να σημειωθεί ότι τότε οι κυβερνήτες των πολεμικών που είχαν πραγματοποιήσει επισκέψεις στις τοπικές αρχές, έμειναν ικανοποιημένοι για το φιλικό και εγκάρδιο κλίμα που συνάντησαν.

Πριν από αυτά είχαν έρθει στο νησί και άλλα πλοία, όπως το ελικοπτερόφο KEARSARGE με 3.000 πλήρωμα, ενώ στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιήθηκαν τότε, είχε γίνει γνωστό ότι ηΡόδος, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός για ξεκούραση των πληρωμάτων των πολεμικών πλοίων. Μάλιστα, υπήρξε η πληροφορία, ότι είχε καταρτιστεί πρόγραμμα, σύμφωνα με το οποίο το νησί θα επισκέπτονταν αρκετά πλοία του 6ου στόλου, στα πλαίσιο των ταξιδιών τους στην περιοχή. Η Ρόδος όπως είναι γνωστό, βρίσκεται σε κομβικό σημείο της Μεσογείου, και επιλέγεται από τις ΗΠΑ, ως σταθμός ξεκούρασης των πληρωμάτων πριν και μετά τις αποστολές τους.

πηγη: Η Ροδιακη

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...