Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Βλάβη πηδαλίου Ε/Γ-Τ/Ρ Λάμπη ΙΙ στους Αρκιούς τη Τετάρτη 27/07/16

Quote

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πάτμου, από τον Κυβερνήτη του Ε/Γ-Τ/Ρ “ΛΑΜΠΗ ΙΙ” Ν.Π. 07, για περιστατικό βλάβης του πηδαλίου του κατά την είσοδό του στο λιμένα Αρκιών.

Ανωτέρω Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος εκτελούσε εγκεκριμένο επιδοτούμενο δρομολόγιο από λιμένα Πάτμου με δύο (02) άτομα πλήρωμα και δύο (02) επιβάτες, για λιμένες  Αρκιούς – Μαράθι - Λειψούς και επιστροφή. Στη συνέχεια το “ΛΑΜΠΗ ΙΙ” με τους επιβάτες καλά στην υγεία τους, προσέδεσε με ιδία μέσα ασφαλώς στο λιμάνι Αρκιών όπου και παραμένει. 

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από την Λιμενική Αρχή Πάτμου που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης. 

Πηγή: ΥΕΝ

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Τ/Ρ Λάμπη ΙΙ στους Αρκιούς τη Δευτέρα 12/09/16

Quote

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πάτμου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Ρ “ΛΑΜΠΗ ΙΙ” Ν.Π.07, ότι διαπιστώθηκε μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή. 

Ανωτέρω πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο προς λιμένες Αρκιών – Μαραθίου – Λειψών με τέσσερις επιβαίνοντες. 

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και επιθεώρησης από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων. 

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Πηγή: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Δ/Ρ Λάμπη ΙΙ στη Λέρο στις 30/10/20

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λέρου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Δ/Ρ ''ΛΑΜΠΗ ΙΙ'' Ν. Πάτμου 07, ότι κατά τη διαδικασία διακομιδής ασθενούς από τη ν. Πάτμο, ενεπλάκη ξένο αντικείμενο στην προπέλα του πλοίου, με αποτέλεσμα την πρόκληση έντονων κραδασμών.

Το εν λόγω πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Παρθενίου ν. Λέρου και ανελκύστηκε σε ιδιωτική μαρίνα, όπου διαπιστώθηκε στρέβλωση πτερυγίων της προπέλας.

Από το Λιμεναρχείο Λέρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΛΑΜΠΗ ΙΙ'' μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση

 

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Απαγόρευση και άρση απαγόρευσης απόπλου του Ε/Γ-Δ/Ρ Λάμπη ΙΙ στην Πάτμο

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Πάτμου, ότι το Ε/Γ-Δ/Ρ ''ΛΑΜΠΗ II'' Ν. Πάτμου 07, κατά τον απόπλου του από τον οικείο λιμένα για εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου προς Αρκιούς-Μαράθι-Λειψούς και επιστροφή, παρουσίασε δυσλειτουργία στη δεξιά κύρια μηχανή.

Από το Λιμεναρχείο Πάτμου, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΛΑΜΠΗ II'', ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο, ήρθη η απαγόρευση απόπλου. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...