Jump to content
Shipfriends

Η επαναληψη μητηρ μαθησεως και αδερφη της ανιας


Recommended Posts

Δέσμη μέτρων για την αναζωογόνηση της επισκευαστικής ζώνης Περάματος

Έτοιμο να υλοποιήσει την κυβερνητική πολιτική βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας, αύξησης της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης, καθώς και της δημιουργίας θετικού περιβάλλοντος για την προσέλκυση επενδύσεων εμφανίζεται το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας όσον αφορά στα θέματα της επισκευαστικής ζώνης.

Στα πλαίσια αυτά, με πρωτοβουλία του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, συγκροτήθηκε Ομάδα Εργασίας για τη διαμόρφωση πολιτικής ενίσχυσης της ΝΕΖ. Hδη βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης αρκετά από τα πρώτα μέτρα που έχει προτείνει η ομάδα εργασίας και έχει υιοθετήσει το Υ.ΕΝ., στα οποία εντάσσονται:

πηγη: η Express

Link to comment
Share on other sites

Η επέκταση του ορίου του θαλασσίου μετώπου των ναυπηγείων στην περιοχή της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος κατά επιπλέον 80 μ., έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα να δημιουργηθούν νέοι χερσαίοι χώροι συνολικής έκτασης 93 στρεμμάτων περίπου, σε όποιες επιχειρήσεις έχουν την ανάγκη και επιθυμούν να αναπτυχθούν μέσω επενδύσεων στις εγκαταστάσεις τους.

Η δυνατότητα παραχώρησης της χρήσης των χώρων της ΝΕΖ στις επιχειρήσεις -ναυπηγεία, που θα προβούν σε υλοποίηση νέων επενδύσουν, για είκοσι χρόνια. Η δυνατότητα αυτή απαλλάσσει τα ναυπηγεία από την πίεση του ασφυκτικού χρόνου της τριετούς σύμβασης.

Το αντάλλαγμα παραχώρησης θα αναπροσαρμόζεται για τη χρήση των υπαρχόντων χώρων, ανά διετία, στο ύψος του πληθωρισμού για μια περίοδο οκτώ (8) ετών.

Για τους νέους χώρους που θα δημιουργηθούν, η παραχώρηση θα πραγματοποιείται άνευ ανταλλάγματος επί οκτώ (8) έτη.

Η απάλειψη συμβατικών όρων παραχώρησης της χρήσης των χώρων που αποτελούσαν βραχνά υγιούς και έντιμης συνεργασίας με τα ναυπηγεία του Περάματος.

Η ολοκλήρωση εργασιών ανακαίνισης και αποκατάστασης κτιριακών εγκαταστάσεων, επανακατασκευής δαπέδων και διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου στη ΝΕΖ Περάματος, συνολικής δαπάνης 888.550,29 ευρώ.

Η δημοπράτηση και κατακύρωση έργου βελτίωσης των υποδομών των κρηπιδωμάτων της ΝΕΖ, προϋπολογισμού δαπάνης 1.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αρμοδίων του ΥΕΝ ενδεχομένως τα μέτρα αυτά δεν αρκούν από μόνα τους για την έξοδο από την κρίση που βρίσκεται ο κλάδος της ναυπηγοεπισκευής.

Ασφαλώς και χρειάζονται και άλλα που θα διευκολύνουν την ανάπτυξη της ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας και θα διευρύνουν τον επιχειρηματικό ορίζοντα και τις προοπτικές για όσα ναυπηγεία ενδιαφέρονται να επεκταθούν πέραν των τοπικών συνόρων. Προς την κατεύθυνση αυτή κινούνται από κοινού τα υπουργεία Ναυτιλίας και Ανάπτυξης. Στα θετικά στοιχεία φορείς του Πειραιά καταγράφουν την προσπάθεια του υπουργού Ανάπτυξης Δ. Σιούφα να προωθήσει την ανάπτυξη του ΒΙΠΑ Σχιστού, αλλά και ανάλογων ΒΙΠΑ στην ευρύτερη περιοχή του Πειραϊκού χώρου.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...