Nick the Greek Posted April 29, 2018 Posted April 29, 2018 Σύντομη ματιά σε ένα από τα ρυμουλκά της Ravenna, εν προκειμένω το Eduardo Junior(ΙΜΟ 9289350), με όνομα που θυμίζει Βραζιλιάνο αμυντικό χάφ . Χτισμένο το 2003 στο Union Naval της Valencia με αριθμό 338, στην ιστοσελίδα των πλοιοκτητών του Gesmar Harbour Towage μπορείτε να δείτε όλα τα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Συνοψίζουμε στο ότι έχει 2 Μηχανές Deutz με πρόωση Voith Schneider και ελκτική δύναμη 55 τόνων. Εδώ επί τω έργω στη Ravenna.
Nick the Greek Posted April 30, 2018 Author Posted April 30, 2018 Άλλο ένα ρυμουλκό της Emilia Romagna που βλέπουμε εδώ στη Ravenna, πρόκειται για το Francesco Paolo(IMO 9524102). Και αυτό παιδί του Union Naval της Valencia(αριθμός 477) όπως και το αδελφό, τουλάχιστον εξωτερικά, Eduardo Junior. Η διαφορά τους βρίσκεται στο μηχανοστάσιο όπου αντί 2 Deutz, το Francesco Paolo έχει 2 General Electric. Χτισμένο το 2011 και πάντοτε για τον ίδιο πλοιοκτήτη και με το ίδιο όνομα μέχρι τώρα.
Nick the Greek Posted May 2, 2018 Author Posted May 2, 2018 Ας δούμε λοιπόν και τι τραβούσαν το Eduardo Junior, μαζί με το Francesco Paolo. Πρόκειται για το Τούρκικο bulk carrier, Gulmar(IMO 9146962) της Gulnak Denizcilik με έδρα τη Σμύρνη της γείτονος. Πρόκειται για το τρίτο πλοίο της πλοιοκτησίας τους που παίρνει αυτό το όνομα, που μάλλον το έχουν για γούρικο. Το πλοίο έχει καβαλήσει τα 21 και βρίσκεται με τη συγκεκριμένη εταιρεία από το Φεβρουάριο του 2018, κάτι για το οποίο μας προιδεάζουν και οι προχειροδουλειές επιγραφές που έχουν κάνει στο πλοίο, τις βλέπουμε ενώ το πλοίο προχωράει για μέσα, φορτωμένο στα 10.5m brackish, αν θυμάμαι καλά το ρηστρίξιο της Ravenna. Είναι χτισμένο στο Tsuneishi της Ιαπωνίας με αριθμό γιάρδας 1090 το μακρινό 1997 σε ένα 45άρι dwt design. Μια μηχανή Kawasaki του δίνει έμφορτη ταχύτητα περίπου στα 14 μίλια με κατανάλωση 27 τόνους την ημέρα, βέβαια μετά από 21 χρόνια τι performance έχει, το ξέρει ο Α' Μηχανικός του. Τα προηγούμενα ονόματά του είναι κατά σειράν εμφανίσεως Boron Explorer(2003), Ken Explorer(2005), Golden Wish(2016) και F.F. Wish(2018). Έχει περάσει και απο Ιαπωνική πλοιοκτησία προφανώς(Osaka Asahi) και από ελληνική(Ikaros, Clemko). Κάτω από την πλοιοκτησία της Clemko(Στασινόπουλος) το βλέπουμε σαν Golden Wish πρίν 13 χρόνια να πηγαίνει ρυμουλκούμενο πρός το δίαυλο. Κι εδώ προχειροδουλειά στα γράμματα, νομίζω είναι μόλις έχει αγοραστεί και πάει για δεξαμενισμό/επισκευή.
Nick the Greek Posted August 12, 2018 Author Posted August 12, 2018 (edited) Το λιμάνι της Ravenna είναι μεγαλύτερο απ' ότι δείχνει ο δίαυλος της εισόδου και έχει διάφορα terminals για πολλά διαφορετικά φορτία. Σε ένα από αυτά φόρτωσε και το μικρό φορτηγό Spanaco Fidelity με IMO 9472024, πλοιοκτησία της Spanaco Shipping της Κύπρου. Έχει dwt 4,192 και είναι μονάμπαρο, χτισμένο το 2009 στο ναυπηγειο Rongcheng της Κίνας με αριθμό 18. Προηγούμενά του ονόματα τα Araldiep(2014) και Lunamar(2014). Εδώ και η πρυμνιά όψη. Edited August 12, 2018 by Nick the Greek
Nick the Greek Posted May 29, 2024 Author Posted May 29, 2024 Επιστροφή στη Ravenna μετά από λίγα χρόνια για να παρατηρήσουμε το ρυμουλκό λιμένος με όνομα Alberoni (IMO 9892640) που πηγαίνει για να πιάσει το Eco Mediterranea. Κατασκευή 2019 χωρίς να έχει αλλάξει ποτέ όνομα. Ανήκει στην Esercizio Rimorchi.
Nick the Greek Posted June 3, 2024 Author Posted June 3, 2024 Άλλο ένα ρυμουλκό της Ravenna, σήμερα στις οθόνες μας το Cristina Antonia (IMO 9289300). Είναι ισπανικής κατασκευής, Union Naval Valencia πίσω στο 2003 και έκτοτε στην υπηρεσία της Rimorchiatori Ancona.
Nick the Greek Posted June 18, 2024 Author Posted June 18, 2024 Να και ο γάτης(που λένε και στη Μύκονο) στο φακό του Shipfriends, τον βλέπουμε στη Ravenna πρίν λίγες εβδομάδες. Είναι φυσικά το ρυμουλκό Gatto με ΙΜΟ 9764324. Ναυπήγηση 2016 στο Cantiere Rosetti με αριθμό γιάρδας 115.
Nick the Greek Posted November 23, 2024 Author Posted November 23, 2024 Ευχάριστη συνάντηση στη Ravenna με το heavy lift Rolldock Star (IMO 9656498) που βλέπουμε εδώ κατά την αναχώρησή του. Ένα heavy lift με καταπέλτη και με πολύ μεγάλη ευελιξία σε διάφορα φορτία, μπορείτε να δείτε στο Shipspotting πολλά από αυτά που έχει κατά καιρούς μεταφέρει. Κατασκευή 2013 στο Flensburger(758) με 2 μηχανές MaK και dwt λίγο πάνω από τους 9 χιλιάδες τόνους. Σημαία Ολλανδίας, νηολόγιο Rotterdam, ανήκει πάντα στην ολλανδέζικη Rolldock.
Nick the Greek Posted November 25, 2024 Author Posted November 25, 2024 Και εδώ ο Σκορπιός. Όχι το γνωστό club της Μυκόνου αλλά το supply ship που δουλεύει με πληρώματα κυρίως για τα πηγάδια που βρίσκονται στα ανοιχτά της Ravenna. Λέγεται λοιπόν Skoprion (IMO 9266281) και έχει ναυπηγηθεί το 2002 στην Αυστραλία και πιο συγκεκριμένα στο Geraldton Boat Builders. Ως το 2006 ονομαζόταν Kaltim Makmur και ως το 2013 Express 20, έκτοτε στην Ιταλία.
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now