Jump to content
Shipfriends

Δώσε και μένα μπάρμπα !!!!!!


Recommended Posts

Eπέκταση των μέτρων που προωθούνται για την κρουαζιέρα ζητούν οι ακτοπλόοι

Tην επέκταση των θετικών μέτρων που προτείνονται από το υπουργείο Eμπορικής Nαυτιλίας για τα κρουαζιερόπλοια, όπως η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών προς το Nαυτικό Aπομαχικό Tαμείο (NAT) και στην ακτοπλοΐα προτείνουν κύκλοι της Eνωσης Eφοπλιστών Aκτοπλοΐας (EEA). Yποστηρίζουν ότι το υπουργείο θα πρέπει να δει με ιδιαίτερη προσοχή και τα προβλήματα της ακτοπλοΐας, η οποία διανύει δύσκολη περίοδο λόγω των υψηλών τιμών των καυσίμων και πολλών άλλων προσφερόμενων υπηρεσιών προς τα ακτοπλοϊκά σκάφη.

«Tα θετικά μέτρα που προωθούνται για την κρουαζιέρα νομίζουμε ότι θα μπορούσαν να εφαρμοσθούν και στην ακτοπλοΐα βοηθώντας με αυτό τον τρόπο την οικονομική ανάκαμψη των εταιρειών άρα και τον συντομότερο εκσυγχρονισμό του υπάρχοντος στόλου. Nομίζουμε ότι η ακτοπλοΐα βρίσκεται στο περιθώριο των επιλογών του υπουργείου και σε περίπτωση που δεν υπάρξει δυναμική κυβερνητική παρέμβαση για αποκατάσταση της αδικίας, φοβάμαι ότι θα βρεθούμε αντιμέτωποι με χειρότερα προβλήματα, όπως έλλειψη πλοίων για να καλυφθούν επαρκώς οι συγκοινωνιακές ανάγκες των νησιών», αναφέρθηκε στην «K».

Oι ίδιοι κύκλοι σημείωσαν ακόμη ότι το υπουργείο θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην εναρμόνιση του εθνικού θεσμικού πλαισίου (ν. 2932/2001) με τον κοινοτικό Kανονισμό 3577/1992 ώστε να δοθεί η δυνατότητα να λειτουργήσει ο ελεύθερος ανταγωνισμός και να δημιουργηθούν επενδυτικές ευκαιρίες στην ακτοπλοΐα, που θα φέρουν τα νέα πλοία που χρειάζονται...

πηγη: Η Καθημερινη

Link to comment
Share on other sites

Χάρισμα οι εργοδοτικές εισφορές σε όσους εφοπλιστές υψώσουν ελληνική σημαία

315.000 ευρώ ετησίως θα επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός

«Δώρο» προς τους εφοπλιστές χαρακτηρίζεται η τροπολογία του Υπουργείου Ναυτιλίας η οποία απαλλάσσει από τις εργοδοτικές εισφορές όσους υψώσουν στα κρουαζιερόπλοιά τους την ελληνική σημαία. Όπως υποστήριξε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, με τη συγκεκριμένη επιδότηση - η οποία σημειωτέον θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό με 315.000 ευρώ ετησίως - τονώνεται ο τουρισμός της χώρας και μειώνεται η ανεργία στο κλάδο των ναυτικών.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν τη σχετική τροπολογία. Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Διαμαντίδης, υποστήριξε ότι επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών υπέρ των εφοπλιστών της κρουαζιέρας θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου, καθώς και άλλοι κλάδοι είναι δυνατόν να διεκδικήσουν ανάλογες απαιτήσεις.

πηγη:Sky 100,3

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...