Jump to content
Shipfriends

Οι καιροι εχουν αλλαξει ο Germanischer Lloyd ειναι φιλος μας


Recommended Posts

Το 25% της αγοράς εμπορικών πλοίων κατέχει ο Germanischer Lloyd στην Ελλάδα

Με νέες υπηρεσίες για τα δεξαμενόπλοια και επέκταση του γραφείου του Πειραιά, ο Germanischer Lloyd κάνει μια δυναμική ενίσχυση της παρουσίας του στην Ελλάδα. Η ανάπτυξη του Γερμανικού Νηογνώμονα στηρίζεται κυρίως στις παγκόσμιες ευνοϊκές συνθήκες για τη Ναυτιλία. Χάρη στον εκρηκτικό ρυθμό ανάπτυξης των παραγγελιών στη διεθνή Ναυτιλία, το μητρώο παραγγελιών του Germanischer Lloyd αυξήθηκε σε περισσότερα από 1.000 πλοία, με 20 εκατ. τόνους να ταξινομούνται έως το 2009. Επίσης το tonnage που είναι εγγεγραμμένο σήμερα στον GL ξεπέρασε τα 50 εκατομμύρια GRT. Πρόκειται για ένα ορόσημο στην ιστορία του GL, ο οποίος ασχολείται με την ασφάλεια περισσότερων από 5.730 πλοίων παγκοσμίως.

Ο Germanischer Lloyd δίνει ιδιαίτερη σημασία και στην ανάπτυξή του στην Ελλάδα. Πρόσφατα, ο Dr. Hermann J. Klein, μέλος του διοικητικού συμβουλίου, συναντήθηκε με περισσότερους από 15 έλληνες εφοπλιστές, πάνω στο πλοίο «Knossos Palace» της Minoan Lines, στους οποίους παρουσίασε τη δράση του Νηογνώμονα στην Ελλάδα. «Το μερίδιο του Germanischer Lloyd στην ελ- ληνική αγορά είναι σχεδόν 25% για τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, ενώ σχεδόν το 90% των παραγγελιών των ελλη- νικών containerships είναι κλάσης GL», τόνισε ο Dr. Klein. Ένα από τα κύρια θέματα της παρουσίασής του ήταν η αύξηση του μεγέθους των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, τονίζοντας ότι οι επιχειρησιακοί περιορισμοί και η εύρεση εμπορικά βέλτιστων συνθηκών επηρεαζουν περισσότερο τις αποφάσεις για τα μεγέθη των πλοίων σε σύγκριση με τα τεχνικά ζητήματα. Για να ανταποκριθεί με τον πιο άμεσο τρόπο στις ανάγκες των ελλήνων εφοπλιστών, με νέα ομάδα ειδικών σε θέματα που σχετίζονται με δεξαμενόπλοια και πλοία μεταφοράς χύδην φορτίων έχει δραστηριοποιηθεί στον Πειραιά. Η ομάδα παρέχει συνεχώς αυξανόμενη υποστήριξη στους έλληνες εφοπλιστές, προσφέροντας υπηρεσίες οι οποίες περιλαμβάνουν τεχνική υποστήριξη για προβλήματα που σχετίζονται με νεότευκτα πλοία, Επιθεωρήσεις Προγραμμάτων Αξιολόγησης Κατάστασης (Condition Assessments Programs, CAP), Επιθεωρήσεις Αξιολόγησης Κατάστασης (Condition Assessments Surveys, CAS), Αξιολογή- σεις Προγραμμάτων Ενισχυμέ- νης Επιθεώρησης (Enhanced Survey Programs, ESP), υποστήριξη δεξαμενισμού και επισκευών, καθώς και εφαρμογή των Ενιαίων Προδιαγραφών και των Κοινών Κανονισμών Κατασκευής (Common Structural Rules) του IACS. Η νότια Αφρική προστέθηκε στη σφαίρα ευθύνης των γραφείων του Germanischer Lloyd στον Πειραιά. Ο επικεφαλής Area Manager, Αθανάσιος Ρεϊζόπουλος, υποστηρίζεται από μια ισχυρή ομάδα ειδικών, στην οποία προστέθηκαν τον Φεβρουάριο τέσσερις ακόμη μηχανικοί. Η επέκταση της περιφέρειας Μεσογείου σε γεωγραφικό επίπεδο, αλλά και σε αριθμό ανθρώπινου δυναμικού, αντανακλά την αυξανόμενη ζήτηση για εγγύτερη, ταχύτερη εξυπηρέτηση και παροχή πιο συνεκτικών συμβουλευτικών υπηρεσιών σε όλα τα τεχνικά ζητήματα που αφορούν τη ναυπήγηση νέων δεξαμενόπλοιων και πλοίων μεταφοράς χύδην φορτίων.

Το σύστημα ποιότητας TMSA (Tanker Management and Self Assessment), όπως καθορίστηκε από την OCIMF (Oil Companies International Marine Forum) είναι ένα από τα σημεία εστίασης της ομάδας ειδικών για tankers και bulkers. Ο TMSA παρέχει ένα σύνολο οδηγιών για τις λειτουργίες των δεξαμενό- πλοιων και προσφέρει στους διαχειριστές tankers έναν τρόπο αξιολόγησης των δικών τους συ- στημάτων λειτουργίας, σύμφωνα με συγκεκριμένους βασικούς δείκτες απόδοσης. Το TMSA καλύπτει 12 ενότητες, μεταξύ άλλων η διοίκηση και η ανάληψη ευθυνών, η πρόσληψη και διαχείριση προσωπικού ξηράς - πληρώματος, η αξιοπιστία και τα πρότυπα συντήρησης, η ασφάλεια πλοήγησης και ο ερματισμός φορτίου, καθώς και οι διαδικασίες πρόσδεσης.

πηγη: Η Ναυλαγορά

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...