Jump to content
Shipfriends

επεκταση προβλητας Σ.ΕΜΠΟ


Recommended Posts

Με αυτοχρηματοδότηση θα ολοκληρωθεί η πρώτη προβλήτα του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, παρουσία του γενικού γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, Γεωργίου Βλάχου. Οπως διευκρίνισε ο υπουργός, ύστερα από σχετική ερώτηση του «Κ», τις επόμενες εβδομάδες θα κυκλοφορήσει προκήρυξη από τον ΟΛΠ για τη διενέργεια διαγωνισμού όσον αφορά στην ανωδομή της πρώτης προβλήτας, για τον εξοπλισμό της δηλαδή σε γερανογέφυρες και την εκμετάλλευσή της. Παράλληλα, χθες ανακοινώθηκε τόσο από τον υπουργό όσο και από τη διοίκηση του ΟΛΠ ότι υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής του έργου ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΩΝ «ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΒΛΗΤΑ - Ι, με την εταιρεία J & P ΑΒΑΞ Α.Ε. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού, θα δημιουργηθούν 350 νέες θέσεις εργασίας, αλλά θα αυξηθεί σημαντικά και η δυναμικότητα του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων

πηγη www.kerdos.gr σαββας αθανασιου

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Αναδιαμορφώνεται η επέκταση της πρώτης προβλήτας, προκειμένου να εξυπηρετεί στο μέλλον μεγάλα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, Νίκος Αναστασόπουλος, επισημαίνοντας ότι η «παλαιά μελέτη προέβλεπε μόνο μία επέκταση σε ορθογώνιο σχήμα, που θα εξυπηρετούσε μόνο μικρού μεγέθους πλοία». Βέβαια ο Ν. Αναστασόπουλος υπογράμμισε, επίσης, ότι τώρα η νέα προβλήτα θα έχει μήκος 416 μέτρα και βάθος βυθού 16,5 μέτρα και θα ανταποκρίνεται στις μελλοντικές απαιτήσεις των μεταφορικών αναγκών της χώρας και του παγκόσμιου εμπορίου.

Παράλληλα διευκρίνισε ότι δεν θα αυξηθεί σημαντικά το κόστος κατασκευής της νέας προβλήτας, η οποία είπε δεν προχωρά με τους ρυθμούς που θέλουμε γιατί δεν έχουμε ακόμα εγκαταστήσει λατομείο.

Πάντως, ο διευθύνων σύμβουλος, αναφερόμενος στα οικονομικά μεγέθη, παραδέχθηκε ότι στο τέλος του έτους ο ΟΛΠ θα παρουσιάσει μειωμένα κέρδη και εξήγησε ότι από την απεργία, κυρίως στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων στο τέλος Ιουνίου, οι απώλειες ήταν της τάξης του 8% και στο τέλος Αυγούστου περιορίσθηκαν στο 5%. Επίσης για το Car Terminal οι απώλειες στο τέλος Ιουλίου ανέρχονταν στο 9%.

Ο κ. Ν. Αναστασόπουλος τόνισε, επίσης, ότι ήδη εγκαταστάθηκε και λειτουργεί ο νέος γερανός, που σταδιακά θα αυξήσει την ικανότητα του Οργανισμού κατά 10%. Επιπλέον υπογράμμισε ότι ο ΟΛΠ θα προχωρήσει στη σύναψη δανείου ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και θα συμμετάσχει ακόμα και στο επενδυτικό πρόγραμμα του ΥΕΝ ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη βελτίωση των λιμένων.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο διευθύνων σύμβουλος είπε ότι δεν υπάρχει απόφαση για να δοθούν χώροι στις ακτοπλοϊκές εταιρείες, προκειμένου να κατασκευάσουν και να λειτουργήσουν «τέρμιναλ για επιβάτες», αλλά θα υπάρξουν παρεμβάσεις για τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών. Ανέφερε ότι υπάρχει σχεδιασμός για την κατασκευή υπέργειας γέφυρας που θα συνδέει το σταθμό του μετρό με το λιμάνι, ενώ θα πυκνώσουν τα δρομολόγια των λεωφορείων του ΟΛΠ που εκτελούν εσωτερικά δρομολόγια. Ανέφερε επίσης ότι έχει ζητηθεί από τις εταιρείες κρουαζιεροπλοίων να δηλώσουν τι κρουαζιέρες θα πραγματοποιήσουν το επόμενο έτος, προκειμένου να ενεργοποιηθεί ο δεύτερος σταθμός επιβατών για τα κρουαζιερόπλοια. Δήλωσε επίσης ο κ. Αναστασόπουλος ότι υπάρχει πρόβλημα με την εξυπηρέτηση των τουριστών γιατί δεν λειτουργεί σε 24ωρη βάση ο διαβατηριακός έλεγχος. Οι παροχές προς τους γειτονικούς δήμους θα σταματήσει, γιατί δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία, αλλά πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρξει θεσμική παρέμβαση ώστε αν δίδονται χρήματα στους δήμους, αυτά απαραίτητα πρέπει να προορίζονται για συγκεκριμένα έργα.

Για το ΣΙΛΟ ο κ. Αναστασόπουλος είπε ότι η εγκατάσταση ήταν ακατάλληλη και ότι είχε υποστεί ζημιές από δύο σεισμούς

παλι απο το κερδος

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...