Jump to content
Shipfriends

Aσθενεις και παραξενα αντικειμενα σε ferry


Recommended Posts

Ενας ασθενής κι ένα... "παράξενο αντικείμενο" ανάγκασαν σε επιστροφή στο λιμάνι, πλοίο της γραμμής Πάτρα - Ιταλία

ΠΑΤΡΑ: Στο λιμάνι της Πάτρας αναγκάστηκε να επιστρέψει το βράδυ της Τρίτης, λίγο αφότου είχε αποπλεύσει, πλοίο της γραμμής Πάτρα - Ιταλία, αφού όπως ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της πόλης, μέσα σε αυτό υπήρχε ένας επιβάτης που εκδήλωσε ασθένεια και κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί για νοσηλεία σε νοσοκομείο.

Όμως, την στιγμή που το πλοίο επέστρεφε στο λιμάνι, ένα ανώνυμο τηλεφώνημα στο Λιμεναρχείο, δημιούργησε νέους φόβoυς, καθώς ένας άγνωστος μιλούσε για την παρουσία ενός... "παράξενου αντικειμένου" στο πλοίο, χωρίς να κατανομάζει αν πρόκειται για εκρηκτικό μηχανισμό ή για κάτι άλλο.

Αμέσως μόλις το πλοίο "έδεσε" στο λιμάνι, ειδικό κλιμάκιο πυροτεχνουργών μπήκε στο πλοίο και ξεκίνησε εξονυχιστικό έλεγχο σε αυτό, ενώ παράλληλα ασθενοφόρο περίμενε να παραλάβει τον ασθενή.

Όπως αποδείχτηκε, τίποτα το ύποπτο δεν υπήρχε στο πλοίο, το οποίο απέπλευσε εκ νέου για τον προορισμό του, γύρω στις 9.30 μ.μ. και με 1 ½ ώρα καθυστέρηση περίπου.

πηγη: patras today

PloioEpistrofi_050830_mv_1s.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ο... Κροάτης "ασθενής"

ΠΑΤΡΑ: Ο Κροάτης καταζητούμενος Χρβόγε Πέτρατς, που συνελήφθη τα ξημερώματα της Τετάρτης στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας από κλιμάκιο της ΕΥΠ, φέρεται να ήταν... ο "ασθενής", που όπως ανακοινώθηκε το βράδυ της Τρίτης, ανάγκασε σε επιστροφή στο λιμάνι της αχαϊκής πρωτεύουσας, πλοίο που εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα - Ιταλία.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες το κλιμάκιο της ΕΥΠ, αξιοποιώντας κατάλληλες πληροφορίες, γνώριζε πως ο καταζητούμενος αλλοδαπός επιβιβάστηκε στο πλοίο από το λιμάνι της Πάτρας, με προορισμό την Ιταλία.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, αρχικά φαίνεται πως αποφασίστηκε η επιχείρηση σύλληψής του να γίνει στην Πάτρα, γεγονός που εξηγεί την επιστροφή του πλοίου στο λιμάνι... επειδή "ένας ασθενής στο πλοίο, έχριζε νοσηλείας" όπως ανακοινώθηκε από τις Λιμενικές Αρχές, το βράδυ της Τρίτης, για ευνόητους λόγους.

Ακολούθως όμως, φαίνεται πως άλλαξαν τα σχέδια των αρχών και προτιμήθηκε η επιχείρηση σύλληψης να γίνει στην Ηγουμενίτσα. Τα ξημερώματα της Τετάρτης κι ενώ το πλοίο βρισκόταν στο λιμάνι της πόλης, οι άνδρες της ΕΥΠ που επέβαιναν στο πλοίο, με αστραπιαίες κινήσεις προχώρησαν στην σύλληψη του 50χρονου επιχειρηματία, εις βάρος του οποίου εκκρεμεί από το 2004, διεθνές ένταλμα σύλληψης από την Interpol.

Ο συλληφθείς φέρεται να απασχολεί και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την Πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) ενώ καταζητείται από την αστυνομία της Κροατίας ως "εγκέφαλος" της απαγωγής ενός 12χρονου παιδιού, από την πλούσια οικογένεια του οποίου απέσπασε υψηλό χρηματικό ποσό, προκειμένου να αφήσει το παιδί ελεύθερο.

Ο 50χρονος, φέρεται επίσης να ανήκει στα κορυφαία μέλη του δικτύου που βοήθησε το στρατηγό Αντε Γκοτόβινα να αποφύγει τη σύλληψη, μετά την καταδίκη του για εγκλήματα πολέμου από το ICTY, το 2001.

patras today

συμφωνα με την εντυπη εκδοση της εφημεριδας "Πελοποννησος" ηταν οντως το superfast V.

Aυτη την περιοδο και το βραδυνο των κοκκινων "πιανει" Ηγουμενιτσα

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...