Jump to content
Shipfriends

Provider (IMO 5109916)


Recommended Posts

Να και μία παλιά Σαλαμινιώτικη παντόφλα για την οποία δεν είχαμε μέχρι σήμερα δικό της θέμα στο φόρουμ (απίστευτο !!!) αλλά την αναφέραμε οπωσδήποτε στην λίστα με τις παντόφλες μας που έχουν πουληθεί στο εξωτερικό.

Κατασκευασμένη το 1961 στο παλιό ναυπηγείο Σάββα (Πέραμα ή Κερατσίνι ???) ως ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ με αριθμό νηολογίου Ν.Π. 1908 και ΙΜΟ 5109916.

Σύμφωνα με το equasis φέρει το όνομα PROVIDER από το 1997 αρχικά υπό σημαία Belize, ενώ φαίνεται να πουλήθηκε το 2002 σε εταιρεία αγνώστων συμφερόντων και υπό άγνωστη έκτοτε σημαία. Είναι πολύ πιθανόν (αν όχι σίγουρο) να μην υπάρχει πιά μιας και δεν έχουμε ανακαλύψει πουθενά μέχρι σήμερα ίχνη της, ωστόσο αναφέρεται ακόμα ως "In Service/Commission (during 1961)".

Να δούμε και μία καταπληκτική φωτογραφία της, από άποψη μοναδικότητας (δεν έχω δει μέχρι σήμερα καμμία αυτής της παντόφλας) από το Πέραμα τον Σεπτέμβριο του 1979.

ShipSpotting.com

1679480.jpg

© Alain

----------

(1961, ex- Ευαγγελία)

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Υπάρχουν μαρτυρίες για καθημερινή συγκοινωνία μεταξύ Σαλαμίνος – Αττικής από το 17ο αιώνα.

..........το «Ευαγγελία» το 1953 των Σπύρου & Χαράλαμπου Φουρίκη, ξύλινο Αγγλικής κατασκευής........

..........ενώ το 1962 το σιδερένιο έπειτα «Ευαγγελία» (χωρίς φωτο) μετέφερε το κινηματογραφικό συνεργείο στην Αντίπαρο για τα γυρίσματα της ταινίας «Μανταλένα» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Mιας και θυμήθηκα σήμερα το πολύ ενδιαφέρον ποστ του Παντελή, μέρος του οποίου παραθέτω, να πούμε για την ιστορία του πράγματος ότι το έτος 1962 που αναφέρει είναι σίγουρα λάθος.

Η ταινία "Μανταλένα" γυρίστηκε, ολοκληρώθηκε και πρωτοπροβλήθηκε το 1960, ενώ η "σιδερένια" παντόφλα ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του παρόντος θέματος κατασκευάστηκε -όπως έχουμε αναφέρει και στο πρώτο ποστ του θέματος- το 1961. Προφανώς ο Παντελής θα αναφέρεται στο προηγούμενο, πρώτα ξύλινο και κατόπιν "σιδερένιο" ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του 1953, και στο έτος (μεταφοράς του κινηματογραφικού συνεργείου) 1960.

Edited by ΣΕΙΡΙΟΣ
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...