Jump to content
Shipfriends

Προσάραξη του φορτηγού πλοίου "Ευστράτιος"


kyr1

Recommended Posts

Στη βραχονησίδα Βερδούγια στο νότιο Ευβοϊκό προσάραξε το ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο «Ευστράτιος», χωρίς να έχει αναφερθεί κάποιο ρήγμα και εισροή υδάτων.

Στο πλοίο βρίσκονται 9 Έλληνες και ένας Ρουμάνος πλήρωμα, καθώς και ένας επιβάτης, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους.

Στο σημείο δεν έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής κάποια θαλάσσια ρύπανση, ενώ αναμένεται ρυμουλκό από τον Πειραιά.

Πηγή

Link to comment
Share on other sites

Το πλοιο απ οτι φαινεται στο track πηγαινε καρφι για πανω στο νησακι...και πιθανον 'εκατσε' σε αβαθη/ξερα λιγα μετρα πριν φτασει.Ακομα εκει ειναι παντως ενω δεν φαινεται(τουλαχιστον στο ais)καποιο ρυμουλκο κοντα του.

Ενημερώθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ραφήνας, για περιστατικό προσάραξης του Φ/Γ «ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ» Ν.Σύρου 424, στη νησίδα «ΒΕΡΑΚΩΤΟΣ» των νησίδων «ΒΕΡΛΟΥΓΙΑ» στη θαλάσσια περιοχή Ν.Ευβοϊκού, με 10μελές πλήρωμα (9 ημεδαπούς και 1 αλλοδαπό) και 1 επιβαίνουσα, όλοι καλά στην υγεία τους.

Το ανωτέρω πλοίο είχε αποπλεύσει από λιμένα Ψαχνών Ευβοίας με προορισμό το Ρέθυμνο, έμφορτο με χύδην φορτίο (ηλιάλευρα).

Στην περιοχή προς παροχή συνδρομής βρίσκεται πλωτό περιπολικό της Λιμενικής Αρχής Ραφήνας, ενώ από την πλοιοκτήτρια εταιρεία ζητήθηκε και αναμένεται Ρ/Κ από τον Πειραιά.

Από την προσάραξη δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε η συνέχιση των πλόων του Φ/Γ «ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ», ενώ εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

http://www.hcg.gr

Link to comment
Share on other sites

Ενημέρωση

Αποκολλήθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη νησίδα «ΒΕΡΑΚΩΤΟΣ» των νησίδων «ΒΕΡΛΟΥΓΙΑ» στη θαλάσσια περιοχή Νότιου Ευβοϊκού, με τη συνδρομή των Ρ/Κ «ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ 14» Ν.Π. 10447 και «ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ ΙΙ» Ν.Π. 2610 παρουσία ναυαγοσωστικού Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. το Φ/Γ «ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ» Ν.Σύρου 424 το οποίο είχε προσαράξει πρώτες πρωινές ώρες της 11/12/2012.

Το εν λόγω πλοίο πλευσε προς τον όρμο Μαρκοπούλου Αττικής όπου και αγκυροβόλησε με ασφάλεια.

http://www.hcg.gr/

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...