Jump to content
Shipfriends

Πυρκαγιά στο Φ/Γ Konkge


Recommended Posts

Ενα θεαματικό βίντεο απο τη διάσωση του πληρώματος του Φ/Γ πλοίου ΚONKGE ( http://player.vimeo.com/video/36687516?autoplay=1) στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά ανοικτά της Λήμνου. Εικάζεται ότι το πλοίο μετέφερε λαθραία τσιγάρα. Μια προσεκτική ματιά στο φλεγόμενο πλοίο, μου θυμίζει ένα ιδιότυπο ro/ro που εκτελούσε μεταφορά αδρανών υλικών στην Κέρκυρα, με το όνομα ΘΕΑΓΕΝΗΣ. Προσπάθησα να βρώ πληροφορίες στο διαδίκτυο και για τα δύο ονόματα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Κάθε πληροφορία δεκτή.

Link to comment
Share on other sites

Αυτο πρεπει να ειναι Αντωνη.Μοιαζουν παρα πολυ και μου φαινεται αδυνατο αυτο το κατασκευασμα να ειχε και αδελφο.

Δυο λογια για το πλοιο εχουμε πει και εδω

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

Και διαβάζω ότι θέλουν να πάνε το καμένο Konkge προσωρινά στη Μύρινα. Και μου φαίνεται πράγματι λίγο ριψοκίνδυνο κάτι τέτοιο, καθώς στη κατάσταση που είναι πλέον το πλοίο υπάρχει σοβαρός κίνδυνος με το παραμικρό να βυθισθεί πλέον μέσα στο λιμάνι.

Link to comment
Share on other sites

To peiratiko reportaz εχει ενα αρθρο για το Konge σχετικα με τις συνθηκες διαβιωσης των ναυτικων του στη Λημνο.Μας ενημερωνει οτι εχουν να πληρωθουν δυο μηνες και δεν εχουν χρηματα ουτε για τα απολυτως απαραιτητα.Περασαν ενα βραδυ στο κρατητηριο ενω τωρα φιλοξενουνται σε ξενοδοχειο.

Φιλοξενουνται και καποιες κοντινες φωτογραφιες απο τις οποιες επιβεβαιωνεται οτι το πλοιο ειναι το ΘΕΑΓΕΝΗΣ-ΣΠΥΡΙΔΩΝ Μ

post-1819-0-26558400-1330073535_thumb.jp

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο φορτηγό πλοίο Konge την περασμένη Δευτέρα στις 6.30 π.μ. καθώς κατευθυνόταν προς τη Βάρνα της Βουλγαρίας στη μαύρη θάλασσα. Η πυρκαγιά στο πλοίο το οποίο μετέφερε τσιγάρα εξελίχθηκε εκτός ελέγχου με αποτέλεσμα το πενταμελές πλήρωμα να αναγκαστεί να εγκαταλείψει το πλοίο.

Το λιμενικό σώμα της Λήμνου ξεκίνησε άμεσα επιχείρηση για τη διάσωση των αλλοδαπών με πλωτό σκάφος και ένα ελικόπτερο super puma. Κανένας τους δε φέρει τραύματα , η περιπέτεια τους όμως δεν τελειώνει εδώ..

Ο καπετάνιος και το πλήρωμα του διέμειναν σε κελί του αστυνομικού τμήματος μέχρι την Πέμπτη το βράδυ, κάτω από δύσκολες συνθήκες και χωρίς θέρμανση.



Κατόπιν διεξαγωγής των απαραίτητων ελέγχων και με απόφαση του δήμου μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο όπου παραμένουν μέχρι σήμερα χωρίς όμως χρήματα για να προμηθευτούν τα απαραίτητα (οδοντοβουρτσες κπλ) καθώς τα μόνα που κατάφεραν να σωθούν από την πυρκαγιά ήταν τα προσωπικά τους έγγραφα και κάποια έγγραφα του πλοίου.

Έτσι η κατάσταση τους παραμένει δυσμενής καθότι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και δυο μήνες από την πλοιοκτήτρια εταιρία (Έλληνας και Τούρκος ιδιοκτήτες) η οποία δεν έδειξε να συγκινείτε με την περιπέτεια των υπαλλήλων της.

« Εάν μέχρι τη Δευτέρα δεν δούμε κινήσεις ώστε να εξασφαλισθούν η βίζα και τα εισιτήρια μας ώστε να επιστρέψουμε στην πατρίδα, θα αναγκαστώ να απευθυνθώ στην Πρεσβεία μας στην Αθήνα. Όσο για τους μισθούς μας τους οποίους περιμένουμε μήνες τώρα μας ανακοίνωσαν ότι θα τους λάβουμε εφ όσον “κοπεί” το πλοίο και πωληθούν τα σίδερα.» .. δήλωσε ο 50χρονος καπετάνιος Ραχίντ.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...