Jump to content
Shipfriends

Λεφτα, υπαρχουν, στην Κινα ομως


Recommended Posts

Ενω εδω ασχολουμαστε με τις νηοπομπες ελληνικων (και οχι μονο) ferries που θα εκκενωσουν τη Λιβυη απο ξενους υπηκοους, ο ΥΘΥΝΑΛ ειναι στην Κινα σε επισημη επισκεψη, οπου οριστικοποιηθηκε η συσταση ειδικου ταμειου, με κινεζικη χρηματοδοτηση, που θα δανειοδοτει με προνομιακους ορους, ελληνες εφοπλιστες που προκειται να ναυπηγησουν πλοια στην Κινα και μαλλιστα θα διασφαλιζει και τη μελλοντικη ναυλωση. στην ουσια οι κινεζοι φτιαχνουν πλοια για τις αναγκες τους, αλλα δινουν στους ελληνες το operation που εχουν το knowhow να τα κανουν κερδοφορα. με 5δις νταλαρς προικα ξεκινα το fund και μπορει να φτασει το jackpot :D μεχρι τα 10. αυτο ειχε συμφωνηθει σε καποια συναντηση του γιωργακη με τους κινεζους. καπου το ειχαμε ξανα αναφερει, αλλα δεν το βρισκω.

ειπαν και αλλα ο διαμαντιδης με τους κινεζους (νεες επενδυσεις Cosco, παρουσια σε αλλα ελληνικα λιμανια κλπ).

καταλαβαινετε μετα γιατι εφυγαν ολα τα ferries για λιβυη (με το αζημειωτο βεβαια) για να εκκενωσουν 12000 κινεζους.

εδω ειναι το link απο το tidis.

Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσημη επίσκεψη του Υ.Θ.Υ.Ν.ΑΛ. κ. Γιάννη Διαμαντίδη στην Κίνα

Τις ολόθερμες ευχαριστίες του στην Ελλάδα εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης κ. Shang dejiang - παρουσία του υπουργού Μεταφορών της Κίνας κ. Li Shenglin - στη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Γιάννη Διαμαντίδη στο Πεκίνο, για την άμεση βοήθεια που προσέφερε η Ελλάδα στον επαναπατρισμό των χιλιάδων κινέζων υπηκόων από τη Λιβύη, με την αποστολή των ελληνικών πλοίων στην εμπόλεμη περιοχή και στη συνέχεια τη φιλοξενία τους στην Κρήτη, μέχρι την αναχώρηση τους στην Κίνα.

Ο κ. Γιάννης Διαμαντίδης που ολοκλήρωσε σήμερα τις επαφές του στο Πεκίνο για την υλοποίηση του ταμείου των 5 δις δολαρίων που συμφώνησαν στην Αθήνα τον περασμένο Οκτώβριο οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Κίνας για την χρηματοδότηση των επιχειρηματιών της ναυτιλίας που χτίζουν πλοία στα ναυπηγεία της Κίνας, εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του για τα αποτελέσματα των επαφών του αφού:

1ον Τόσο η υφυπουργός Εξωτερικών κυρία Fu Ying όσο και οι επικεφαλής των τριών μεγαλύτερων τραπεζικών οργανισμών της Κίνας (Bank of China, China Development Bank και Ex-Im) υπογράμμισαν ότι θα υλοποιήσουν στο ακέραιο τη συμφωνία των δυο πρωθυπουργών και μάλιστα είναι διατεθειμένοι να αυξήσουν την χρηματοδότηση ακόμη και μέχρι τα 10 δις δολάρια εφόσον υπάρχει ζήτηση από τους πλοιοκτήτες.

2ον Δεσμεύτηκαν στον Υπουργό Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Διαμαντίδη ενώπιον και των εφοπλιστών της χώρας που συνοδεύουν τον υπουργό στις επαφές του στην Κίνα, ότι οι όροι δανειοδότησης προς τους έλληνες, θα είναι οι καλύτεροι δυνατοί από οποιαδήποτε άλλη τράπεζα του κόσμου.

3ον Δεσμεύτηκαν ότι θα παροτρύνουν τους πελάτες τους να επενδύσουν στην Ελλάδα και τόνισαν με τον πιο εμφαντικό τρόπο, ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο για την ανάπτυξη της και οι ίδιοι στηρίζουν την προσπάθεια της χώρας μας, να βγει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα από την κρίση.

4ον Υπογράφηκε το "Σχέδιο Δράσης" με το αρμόδιο υπουργείο Μεταφορών (με τον υφυπουργό κ.Weng Mengyong) που θα υλοποιήσει την χρηματοδότηση των επιχειρηματιών της ναυτιλίας, ανοίγοντας το δρόμο για διεθνή συνεργασία των δυο χωρών στη ναυτιλία και την ναυτική εκπαίδευση.

5ον Στην επίσκεψη του κ. Γιάννη Διαμαντίδη στα γραφεία του κινεζικού νηογνώμονα (CCS) συμφωνήθηκε με τον πρόεδρο κ. Li Kejun η ενδυνάμωση της συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα.

6ον Στην συνάντηση του κ. Διαμαντίδη με τον πρόεδρο της COSCO Captain Wei Jiafu στην έδρα της εταιρίας στο Πεκίνο, συμφωνήθηκε η περαιτέρω επενδυτική παρουσία της εταιρίας στον Πειραιά, αλλά και να συζητηθούν προτάσεις και ιδέες για επενδύσεις κοινού ενδιαφέροντος σε λιμάνια, ναυπήγηση πλοίων και logistics. Η COSCO δεσμεύτηκε ότι θα ναυλώσει τα πλοία που ναυπηγούνται στην Κίνα, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο την χρηματοδότηση τους αλλά και την πληρότητα του μεταφορικού τους έργου.

Ο κ. Υπουργός στη συνέχεια αναχωρεί για τη Σαγκάη προκειμένου να έχει σειρά επαφών με τα ναυπηγεία και τους επιχειρηματίες της Νότιας Κίνας, αλλά και τους τραπεζικούς οργανισμούς. Μιλώντας στα κινεζικά τηλεοπτικά δίκτυα ο κ. Γιάννης Διαμαντίδης υπογράμμισε την απόλυτη επιτυχία του ταξιδιού του στην Κίνα και τόνισε τη βαθιά σχέση φιλίας που υπάρχει ανάμεσα στους δυο λαούς από χιλιάδες χρόνια, καλώντας τους κινέζους να γνωρίσουν την Ελλάδα στις διακοπές τους

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...