Jump to content
Shipfriends

Προσκρουση του Highspeed 1 στην Τηνο


Recommended Posts

Οι 126 επιβάτες δεν τραυματίστηκαν ενώ...

στο επιβατηγό πλοίο, που είχε αποπλεύσει από Ραφήνα για Τήνο Μύκονο και Πάρο, απαγορεύτηκε ο απόπλους. Οι συνθήκες του ατυχήματος δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές. Οι 98 επιβάτες με προορισμό τη Μύκονο θα προωθηθούν με το High Speed 5. Οι 28 επιβάτες με προορισμό την Πάρο παραμένουν στην Τήνο.

Επίσης δεν αναχώρησε το πρωί το Super Jet από Πειραιά για Μήλο Φολέγανδρο Σύρο Νάξο Κουφονήσια και Αμοργό λόγω κακών καιρικών συνθηκών.

Edited by proud_ionian
link
Link to comment
Share on other sites

Δεν πρέπει να ήταν τίποτε σημαντικό, γιατί συνέχισε το δρομολόγιο και αυτή την ώρα δένει στην Πάρο με παραπάνω από μιάμισυ ώρα καθυστέρηση. Οπότε λογικά θα έχει καθυστέρηση και το απόγευμα από Ραφήνα, εκτός και εάν κόψουν κανένα λιμάνι στην επιστροφή από Πάρο.

Link to comment
Share on other sites

περαστικα του και καλοταξιδο

παντως φετος δεν βλεπω να γινεται καμμια κουβεντα για το ποσο κινηση εχει το πλοιο στην νεα γραμμη κατι που περσι ειχε προκαλεσει μεγαλες συζητησεις...

ειναι βεβαια και η οικονομικη κριση...

ευχομαι καλες πληροτητες και καλα ταξιδια

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΟΑΝ & ΥΠΠ για την ελαφρά πρόσκρουση Ε/Γ-ΚΑΤ «HIGHSPEED 1» στην Τήνο

Ελαφρά προσέκρουσε στον προβλήτα του λιμανιού της Τήνου, σήμερα στις 09.40, το Ε/Γ-ΚΑΤ HIGHSPEED 1 Ν.Π.10484, κατά τη διάρκεια χειρισμών πρυμνοδέτησης, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο (Ραφήνα-Τήνος-Μύκονος-Πάρος), με 199 επιβάτες.

Το πλοίο προσέδεσε με ασφάλεια, αποβιβάζοντας 73 άτομα και η Λιμενική Αρχή απαγόρευσε τον απόπλου, ενώ ακολούθησε έλεγχος από το τοπικό κλιμάκιο επιθεώρησης, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε η ύπαρξη κοιλώματος μήκους περίπου 0,5μέτρων, στο δεξί τμήμα του πρωραίου στεγανού συγκρούσεως (forepeak), περίπου 0,6 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός και χωρίς να προκληθεί θαλάσσια ρύπανση.

Στις 11.44, κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον Νηογνώμονα, που το παρακολουθεί, το HIGHSPEED 1 απέπλευσε για τα επόμενα λιμάνια προσέγγισης μεταφέροντας 98 επιβάτες για Μύκονο και 28 για Πάρο.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...