Jump to content
Shipfriends

Επίσκεψη στο ΥΕΝ αύριο του πρωθυπουργού


Recommended Posts

ΤΑ «ΚΑΛΑ» του άρχισε να φοράει από χθες το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας προκειμένου, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, να υποδεχθεί αύριο Παρασκευή τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Μία επίσκεψη που περιμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η ναυτιλιακή κοινότητα καθώς ο πρωθυπουργός επισκέπτεται το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, μετά και τις συναντήσεις που είχε το προηγούμενο διάστημα με σημαντικούς Ελληνες εφοπλιστές και σε μία περίοδο που η ελληνόκτητη ναυτιλία γνωρίζει σημαντική άνθηση και βρίσκεται σε εξέλιξη μία προσπάθεια προσέλκυσης του εφοπλιστικού κεφαλαίου για επενδύσεις στη στεριά.

Ο κ. Καραμανλής μετά την καθιερωμένη ενημέρωσή του από τον ΥΕΝ Μανώλη Κεφαλογιάννη αναμένεται να αναφερθεί σε όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την ποντοπόρο ναυτιλία, την ακτοπλοΐα αλλά και τους εργαζομένους στις ναυτιλιακές και παραναυτιλιακές δραστηριότητες στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Οπως είναι φυσικό τα θέματα που θα κυριαρχήσουν στην ενημέρωση του πρωθυπουργού από τον κ. Κεφαλογιάννη, θα είναι τα μέτρα για την ενίσχυση της ελληνικής κρουαζιέρας, τα μέτρα για τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, η κατάσταση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, αλλά και οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη των λιμένων και της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής ποντοπόρου ναυτιλίας.

Τέλος με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι πρωθυπουργικές τοποθετήσεις στο πολύ σημαντικό θέμα των εργασιακών σχέσεων στα μεγάλα λιμάνια της χώρας και ειδικότερα στον ΟΛΠ, όπου το θερμόμετρο αρχίζει να ανεβαίνει και πάλι μετά και τις τελευταίες δηλώσεις του κ. Κεφαλογιάννη σχετικά με τις υπέρογκες αμοιβές των λιμενεργατών.

απο την ναυτεμπορικη

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...