Jump to content
Shipfriends

Ενδιαφέρον μεγάλων ομίλων για το νέο λιμάνι της Σαγκάης


Recommended Posts

Πόλος έλξης για κορυφαίες ναυτιλιακές και λιμενικές φίρμες παγκοσμίως γίνεται η κατασκευή του νέου λιμανιού κοντέινερ της Σανγκάης, με ορισμένους από τους κολοσσούς του κλάδου να συμπεριλαμβάνονται στις εταιρείες που έλαβαν το «πράσινο φως» για να μετάσχουν στην επόμενη, δεύτερη φάση του φιλόδοξου επενδυτικού προγράμματος.

Οπως δήλωσε χθες ο Γκου Γκανγκ, ο διευθυντής της εταιρείας που έχει αναλάβει την κατασκευή του λιμανιού, της Shanghai Tongsheng Investment, στη δεύτερη φάση του προγράμματος θα μετάσχουν η Hutchison Whampoa, η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης λιμένων κοντέινερ στον κόσμο, καθώς επίσης και οι Cosco και Peninsular and Oriental Steam Navigation (P&O).

Η αρχική λίστα των ενδιαφερόμενων περιλάμβανε περισσότερες από 20 εταιρείες που ήθελαν να μετάσχουν στην κατασκευή του λιμανιού - ενός προγράμματος, το κόστος του οποίου υπολογίζεται περί τα 5 δισεκατομμύρια γουάν (604 εκατομμύρια δολάρια), χωρίς να υπολογίζεται η αξία της γης. Στην τελική φάση του διαγωνισμού θα μετάσχουν επίσης Wharf του Χονγκ Κονγκ και η Modern Terminals από κοινού με την China Shipping.

το κερδος

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...