Jump to content
Shipfriends

Ανοίγουν νέες διεθνείς ακτοπλοϊκές γραμμές


Recommended Posts

Tο ενδεχόμενο ανοίγματος διεθνών γραμμών από τον Πειραιά και την Κρήτη προς την Κύπρο αλλά και λιμένες της Αιγύπτου, της Συρίας αλλά και της Λιβύης φαίνεται να εξετάζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία στο παρελθόν πλοία ελληνικών συμφερόντων κάλυπταν αυτές τις γραμμές η σημασία των οποίων σήμερα για τον τουρισμό αλλά και γενικότερα για το εμπόριο αναδεικνύεται εξέχουσα. Μάλιστα δεν αποκλείεται σύντομα να ανοίξει η σύνδεση μεταξύ Ελλάδας - Κύπρου με επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο εταιρίας κυπριακών συμφερόντων που δραστηριοποιείται έντονα και στον τομέα της κρουαζιέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ενδεχόμενο κάλυψης αυτών των γραμμών έχει απασχολεί ακτοπλοϊκές εταιρίες που και στο παρελθόν είχαν δρομολογήσει πλοία τους αλλά σταμάτησαν καθώς για μία σειρά λόγους η κίνηση είχε μειωθεί.

απο την εξπρες

Link to comment
Share on other sites

Καλά πληροφορημένες πηγές πάντως ανέφεραν ότι αιτία της αναθέρμανσης του ενδιαφέροντος αποτελούν στοιχεία που εμφανίζουν την αναζωπύρωση του τουριστικού ενδιαφέροντος συνδυαστικά με προσεγγίσεις σε ελληνικά νησιά για προορισμούς της Μέσης Ανατολής.

Πάντως στη φιλοσοφία της προώθησης του σχετικού πλαισίου για τις γραμμές αυτές το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και οι αρμόδιες tελωνειακές αρχές του υπουργείου Οικονομίας μελετούν και το τεχνικό μέρος της υπόθεσης καθώς οι γραμμές αυτές αφορούν προσεγγίσεις σε χώρες εκτός Ε.Ε.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...