Jump to content
Shipfriends

ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΠΛΟΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΗ ΠΛΟΙΑΡΧΟΥ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΤΡΑΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ


Recommended Posts

πηγη: ΥΕΝ

Στο πλαίσιο των συστηματικών προσπαθειών, που καταβάλλονται από το Λιμενικό Σώμα, για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου τσιγάρων και πιο συγκεκριμένα μετά από συντονισμένες ενέργειες της Διεύθυνσης Ασφαλείας του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και των Λιμενικών Αρχών Πάτρας και Κεφαλληνίας, αξιοποιώντας διαθέσιμες πληροφορίες, εντοπίστηκε, πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά νοτιοδυτικών ακτών Αιτωλοακαρνανίας (πλησίον νησίδας «ΟΞΕΙΑ»), το Φ/Γ πλοίο «FLORIDA» σημαίας Αλβανίας, το οποίο εκινείτο ύποπτα, μη ανταποκρινόμενο στις επανειλημμένες κλήσεις μέσω VHF της Λιμενικής Αρχής Πάτρας.

Άμεσα, τρία (03) πλωτά του Λιμενικού Σώματος, απέπλευσαν από τους λιμένες, Κατακόλου, Πάτρας και Αστακού και εντόπισαν λίγο αργότερα το προαναφερθέν Φ/Γ στη θαλάσσια περιοχή προκόλπου Πατρών.

Προσεγγίζοντας το πλοίο, το προσωπικό των σκαφών του Λ.Σ. αντελήφθη μέλη πληρώματος να απορρίπτουν στη θάλασσα ποσότητες φορτίου τσιγάρων, μέρος των οποίων ανασύρθηκε και συνελέγη .

Ο Πλοίαρχος αρνήθηκε να συμμορφωθεί προς τις σχετικές εντολές ακινητοποίησης και άλλαξε την πορεία του, κινούμενος προς το στενό Κεφαλληνίας – Ζακύνθου, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη και να επιτευχθεί η μεταβολή της πορείας του ανωτέρω Φ/Γ, το οποίο, συμμορφούμενο, κατευθύνθηκε προς το λιμένα Πόρου Κεφαλληνίας, όπου και κατέπλευσε ασφαλώς, συνοδευόμενο από τα εν λόγω σκάφη Λ.Σ..

Ενημερωθείς για το συμβάν ο αρμόδιος Εισαγγελέας διέταξε την σύλληψη του Πλοιάρχου με την κατηγορία της απείθειας καθώς και την περαιτέρω διερεύνηση της συμμετοχής τόσο του ιδίου όσο και των υπολοίπων επτά (07) αλλοδαπών ναυτικών που αποτελούν το πλήρωμα του Φ/Γ «FLORIDA», σε λαθρεμπορικές και τυχόν άλλες αξιόποινες πράξεις .

Επίσης, στελέχη του Λ.Σ. επιβιβάστηκαν στο πλοίο προκειμένου να διενεργήσουν έρευνες στους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους του, οι οποίες συνεχίζονται με την συμμετοχή εξειδικευμένου κλιμακίου της Διεύθυνσης Ασφαλείας ΥΕΝΑΝΠ και την συνδρομή αστυνομικού σκύλου.

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...