Jump to content
Shipfriends

Προσάραξη m/s THEOFILOS SEA


Recommended Posts

Στην γνωστή μας βραχονησίδα Πλατειά Πόρου προσάραξε το πρωί το μότορσιπ THEOFILOS SEA, σύμφωνα με την ΝΕΤ. Παρουσιάστηκε εισροή υδάτων αλλά το πλήρωμα είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Και το απαραίτητο shot από το AIS.

post-24-128326976357_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Το ΥΕΝ μας δίνει περισσότερες πληροφορίες για το γεγονός:

26-09-2008

Προσάραξε, στην βραχονησίδα «ΠΛΑΤΕΙΑ» Πόρου, πρωινές ώρες σήμερα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, το Φ/Γ «ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΣΙ» Ν.Π. 11046, με 10μελές πλήρωμα, οι οποίοι είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Το πλοίο ήταν έμφορτο με χίλια οχτακόσια (1800) κυβικά μέτρα αμμοχάλικο και είχε αποπλεύσει από το Ναύπλιο με προορισμό την Αίγινα.

Στο τόπο του συμβάντος έσπευσαν άμεσα πλωτό περιπολικό της οικείας Λιμενικής Αρχής καθώς και Ε/Γ – Λάντζα για τυχόν παροχή βοήθειας.

Από την προσάραξη το πλοίο υπέστη δύο (02) ρήγματα , ένα αριστερά μήκους τριάντα εκατοστών (30) περίπου και ένα δεξιά ενός (01) μέτρου περίπου. Ανωτέρω ρήγματα διαπιστώθηκαν από δύτες οι οποίοι επιθεώρησαν τα ύφαλα, ενώ δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από την πλοιοκτήτρια εταιρεία ανατέθηκε η λήψη μέτρων προστασίας για ρύπανση σε ιδιωτική εταιρεία και αναπτύχθηκαν πλωτά φράγματα περιμετρικά του πλοίου .

Με το πρώτο φως της ημέρας θα γίνει απάντληση καυσίμων από τις δεξαμενές του πλοίου σε απορρυπαντικό σκάφος αφού ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας.

Από τη Λιμενική Αρχή Πόρου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Φ/Γ, μέχρι την επιθεώρησής του από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης, ενώ με σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης δεν τηρήθηκε αυτόφωρη διαδικασία.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...