Jump to content
Shipfriends

Συγχώνευση Genmar - Arlington Tankers


Recommended Posts

“Deal” μεγάλου διαμετρήματος επιτεύχθηκε για την General Maritime (Genmar) του εφοπλιστή Πήτερ Γεωργιόπουλου, που προχώρησε στην εξαγορά της ναυτιλιακής εταιρείας “Arlington Tankers” με ανταλλαγή μετοχών.

Με την συγχώνευση αυτή δημιουργείται μια εταιρεία-γίγαντας στην αγορά των δεξαμενόπλοιων, η αξία της οποίας υπολογίζεται σε 2 δισ. δολάρια, ελέγχοντας έναν υπερσύγχρονο στόλο αποτελούμενο από 31 τάνκερ διπλών τοιχωμάτων, συνολικής χωρητικότητας 4 εκ. τόνων, με μέσο όρο ηλικίας 8 χρόνων.

Βάσει της συμφωνίας, οι μέτοχοι της Genmar θα λάβουν 1,34 μετοχές της νέας εταιρείας για κάθε μια μετοχή που κατείχαν στην Genmar, ενώ οι μέτοχοι της Arlington Tankers θα λάβουν μια μετοχή του εταιρικού σχήματος που θα προκύψει για κάθε μια μετοχή που κατείχαν στην Arlington.

capital.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Πώς η Genmar έφτασε να χρωστά 1,41 δισ. δολ.

Μετά από μια πολύμηνη περιπέτεια, που μετέτρεψε την μετοχή της General Maritime (Genmar) σε “τρενάκι του τρόμου”, ο 50χρονος εφοπλιστής Πέτρος Γεωργιόπουλος προχώρησε τελικά στην κατάθεση αίτησης για υπαγωγή της ναυτιλιακής σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές της. Είναι η υψηλότερου προφίλ αίτηση για υπαγωγή στο αμερικανικό πτωχευτικό δίκαιο ναυτιλιακής και φέρνει έτσι στο προσκήνιο της διεθνούς δημοσιότητας, με αρνητικό τρόπο, την ελληνική ναυτιλία.

Η αίτηση της εισηγμένης στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, για υπαγωγή στο chapter 11, βρίσκει την ναυαρχίδα του Έλληνα εφοπλιστή -ο οποίος ελέγχει συνολικά τέσσερεις εισηγμένες στις ΗΠΑ- με κεφαλαιοποίηση 19,58 εκατ. δολαρίων και υποχρεώσεις που ανέρχονται (σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα έγγραφα που κατατέθηκαν) σε 1,41 δισ. δολάρια. Αποτιμά δε την αξία των περιουσιακών της στοιχείων, δηλαδή του στόλου των 31 δεξαμενοπλοίων της στα 1,71 δισ. δολάρια.

Περισσότερα στο capital

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...