Jump to content
Shipfriends

To NATO παει ποντοπορο


Recommended Posts

2005_04_26_1.jpg

πηγη: Η Express

Ασκηση του ΝΑΤΟ σε θαλάσσια ζώνη του Ατλαντικού Ωκεανού

Aσκηση ΝΑΤΟ, υπό την επωνυμία ''Loyal Mariner 2008'', θα πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα από 16 έως 27 Ιουνίου 2008. Περιοχή της άσκησης είναι ο Ατλαντικός Ωκεανός, συμπεριλαμβανομένων των χωρικών υδάτων της Ισπανίας και της Πορτογαλίας. Η διεξαγόμενη άσκηση, όπως ανάλογες ασκήσεις του παρελθόντος, εντάσσεται στο πλαίσιο της βελτίωσης της πολιτικο-στρατιωτικής συνεργασίας και σκοπό έχει την εξοικείωση των ναυτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ που ασκούν καθήκοντα Ναυτικού Ελέγχου Εμπορικών Πλοίων (NCS) και της εμπορικής ναυτιλίας, επί διαδικασιών που ακολουθούνται για την προστασία των εμπορικών πλοίων και την κατεύθυνση της ναυτιλιακής ροής, σε περιπτώσεις κρίσεων και κλιμακώσεων αυτής.

Προ της άσκησης, θα υπάρξει ενημέρωση των πλοιάρχων των εμπορικών πλοίων. Κατά τη διάρκεια της ασκήσεως, τα παραπλέοντα ή διερχόμενα ελληνικά πλοία από την προαναφερθείσα θαλάσσια περιοχή θα μπορούν να συμμετάσχουν στην άσκηση διαβιβάζοντας με δωρεάν χρέωση στο Νατοϊκό Κέντρο Ελέγχου και Συνεργασίας Εμπορικών Πλοίων (NATO Shipping Center) και συγκεκριμένα με fax: 0044 1923 843575 ή με e-mail: [email protected], 24 ώρες πριν από την είσοδό τους στην εν λόγω περιοχή, τα στοιχεία του πλου (voyage data) και του πλοίου (ship data). Διευκρινίζεται ότι μετά την αρχική υποβολή των στοιχείων, ενδέχεται το Νατοϊκό Κέντρο Ελέγχου να ζητήσει την υποβολή συμπληρωματικών στοιχείων.

Διευκρινίζεται, τέλος, ότι η συμμετοχή των εμπορικών πλοίων στην άσκηση είναι επί εθελοντικής βάσεως και επί της αρχής ότι δεν θα υπάρξουν οικονομικές επιβαρύνσεις και καθυστερήσεις στην κίνηση των πλοίων.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...