Jump to content
Shipfriends

Πρόσκρουση του Δ/Ξ JET II στις εγκαταστάσεις της JET OIL στο Κοκκάρι της Σάμου


Recommended Posts

Περί τις 17.30 το απόγευμα της 24/2/08, το ανωτέρω Δ/Ξ λόγω της έντασης του ανέμου,7 περίπου της κλίμακας, ξέσυρε η άγκυρα και προσέκρουσε στον βραχώδη πυθμένα της περιοχής εκφόρτωσης, με αποτέλεσμα να πάθει ζημιά στα πηδάλια στην προπέλα και στο ποδόσταμο. Στον τόπο του ατυχήματος έσπευσαν το patrol του Λ.Σ,το samos spirit και οι 2 ανεμότρατες της περιοχής ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΚΟΛΛΗΣΟΥΝ.

Μέχρι το πρωί δεν κατάφεραν τίποτα, μάλιστα στο ένα Α/Κ περιτυλίχθηκε ο κάβος με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει. Το πρωί το αντιρυπαντικό σκάφος ΑΚΤΑΙΑ 20, πόντισε φράγμα περισυλλογής καυσίμων.Ευτυχώς το jet ii είχε αδειάσει τα καύσιμα στις δεξαμενές και η πιθανότητα ρύπανσης ήταν μικρή.

Το πρωί της Δευτέρας επίσης, αφήχθησαν τα Ρ/Κ ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ και ΜΙΧΑΛΗΣ Σ απο τη ΧΙΟ τα οποία ρυμούλκησαν το jet ii στον εμπορικό λιμένα Μαλαγαρίου,όπου γίνονται οι σχεδιασμοί της ρυμούλκησης του σκάφους στον Πειραιά.

Link to comment
Share on other sites

Και η επισημη ανακοινωση απο το Υ.Ε.Ν

Στη θαλάσσια περιοχή εγκαταστάσεων «SILK OIL» στο ΚΟΚΚΑΡΙ Σάμου προσάραξε, χθες το απόγευμα, το Δ/Ξ πλοίο «JET ΙΙ» Ν.Π. 11469, που έμεινε ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης.

Ανωτέρω πλοίο, είχε μόλις αποπλεύσει από τις εν λόγω εγκαταστάσεις και ήταν κενό φορτίου με 9μελές πλήρωμα.

Από την προσάραξη δεν τραυματίστηκε κανείς, δεν προκλήθηκε ρήγμα ή εισροή υδάτων ούτε διαπιστώθηκε ρύπανση της θάλασσας.

Προς παροχή βοήθειας έσπευσαν πλωτό περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Σάμου και Ρ/Κ, με τη βοήθεια του οποίου αποκολλήθηκε το εν λόγω πλοίο και ρυμουλκύθηκε ασφαλώς την 14:05 σήμερα στον εμπορικό λιμένα Σάμου, όπου αγκυροβόλησε.

Από τη Λιμενική Αρχή Σάμου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου, μέχρι επιθεώρησής του και προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα. Μαΐου

Link to comment
Share on other sites

Μπορειται να το δείτε ρυμουλκούμενο αυτή τη στιγμή απο το Ρ/Κ ΜΙΧΑΛΗΣ Σ πάνω απο τον Εύδηλο απο το imisglobal.com με 7,8 μίλια.Το Α/Κ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ έπαθε καλή ζημιά και παραμένει δεμένο στον εμπορικό λιμένα μέχρι να αποφασίσουν.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...