Jump to content
Shipfriends

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣTO Flying Dolphin Venus


Recommended Posts

Σύμφωνα με τη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ-NEWSROOM

NET: ΜΙΚΡΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΙΠΤΑΜΕΝΟ ΔΕΛΦΙΝΙ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΕΠΛΕΥΣΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ - ΣΩΟΙ ΚΑΙ ΟΙ 79 ΕΠΙΒΑΤΕΣ

Δε ξέρω ποιο δελφίνι είναι ακόμα, αλλά εκείνη την ώρα πρέπει να ήταν κοντά στην Αίγινα κάποιο από αυτά τα 3 δελφίνια : 1) Flying Dolphin 19, 2) Flying Dolphin Hermes & 3) Flying Dolphin Venus:confused:

Update:

Τελικά είναι το Flying Dolphin Venus.

Link to comment
Share on other sites

Πηγή: Γραφείο τύπου ΥΕΝ

Ακυβερνησία Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου «ΒΕΝΟΥΣ» Ν.Π. 9210

Ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης, έμεινε το Ε/Γ-Υ/Γ «ΒΕΝΟΥΣ» Ν.Π. 9210, σήμερα το πρωί, λίγο μετά τον απόπλου του από τον λιμένα της Αίγινας, προερχόμενο από Πειραιά εκτελώντας το προγραμματισμένο δρομολόγιο Αίγινα-Αγκίστρι.

Η ακυβερνησία προκλήθηκε, κατά δήλωση του πλοιάρχου, εξαιτίας μικρής πυρκαϊάς που εκδηλώθηκε στο μηχανοστάσιο του πλοίου και κατασβέστηκε άμεσα με ενεργοποίηση αυτόματου συστήματος πυρόσβεσης του μηχανοστασίου.

Ύστερα από εντολή της Λιμενικής Αρχής Αίγινας, έσπευσαν αμέσως στην ανωτέρω περιοχή προς παροχή βοήθειας το Ε/Γ-Τ/Ρ «BAY QUEEN» Ν.Α. 66 και το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΑΝΝΑ» Ν.Ι. 18, τα οποία ρυμούλκησαν ασφαλώς το Ε/Γ-Υ/Γ πλοίο εντός του λιμένα Αίγινας, όπου πρόσδεσε ασφαλώς.

Οι ογδόντα (80) επιβάτες και το επταμελές (07) πλήρωμα του πλοίου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στον λιμένα και ήταν καλά στην υγεία τους. Οι εικοσιένα (21) από τους παραπάνω με προορισμό το Αγκίστρι προωθήθηκαν με μέριμνα της εταιρείας με πλοίο της γραμμής.

Από την πυρκαϊά δεν διαπιστώθηκε ρύπανση στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Αίγινας απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή

Link to comment
Share on other sites

Όπως μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία το Flying Dolphin Venus εξωτερικά δε φαίνεται να έπαθε καμία ζημιά από τη πυρκαγιά που ξέσπασε στη μια μηχανή. Το πλοίο παρέμεινε δεμένο στην Αίγινα μέχρι τις 19:00, και μετά αναχώρησε με ίδιες δυνάμεις για Πειραιά (μάλλον Πέραμα).

Η Aegean Flying Dolphins για να καλύψει εν μέρει το κενό που άφησε το Venus, πραγματοποίησε κάποιο έκτακτο δρομολόγιο το Athina. Αλλά και κάποιο δρομολόγιο (16:30) έμεινε ανεκτέλεστο.

post-54-128326966443_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...