Jump to content
Shipfriends

Antonis

Members
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Antonis

  1. Η Πηνελόπη οδηγείται σήμερα έξω από το κεντρικό λιμάνι στις 9:20. Η φωτογραφία από το Απόλλων Ελλάς!
  2. Εάν δε με απατάει η μνήμη μου μαζί με το ΔΑΝΑΗ είχε μεταβεί και το ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Π ή τουλάχιστον έτσι είχε αναφερθεί στα ΜΜΕ. Όσο για την περίπτωση με τον πατέρα του Γονίδη πρέπει να υπήρξε ένα είδος "κόντρας" ανάμεσα στον ίδιο και στην εταιρία σχετικά με τα ακριβή αίτια του θανάτου που αναφέρει ο Neptune παραπάνω.
  3. Πηγή: Γραφείο τύπου ΥΕΝ Ακυβερνησία Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου «ΒΕΝΟΥΣ» Ν.Π. 9210 Ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης, έμεινε το Ε/Γ-Υ/Γ «ΒΕΝΟΥΣ» Ν.Π. 9210, σήμερα το πρωί, λίγο μετά τον απόπλου του από τον λιμένα της Αίγινας, προερχόμενο από Πειραιά εκτελώντας το προγραμματισμένο δρομολόγιο Αίγινα-Αγκίστρι. Η ακυβερνησία προκλήθηκε, κατά δήλωση του πλοιάρχου, εξαιτίας μικρής πυρκαϊάς που εκδηλώθηκε στο μηχανοστάσιο του πλοίου και κατασβέστηκε άμεσα με ενεργοποίηση αυτόματου συστήματος πυρόσβεσης του μηχανοστασίου. Ύστερα από εντολή της Λιμενικής Αρχής Αίγινας, έσπευσαν αμέσως στην ανωτέρω περιοχή προς παροχή βοήθειας το Ε/Γ-Τ/Ρ «BAY QUEEN» Ν.Α. 66 και το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΑΝΝΑ» Ν.Ι. 18, τα οποία ρυμούλκησαν ασφαλώς το Ε/Γ-Υ/Γ πλοίο εντός του λιμένα Αίγινας, όπου πρόσδεσε ασφαλώς. Οι ογδόντα (80) επιβάτες και το επταμελές (07) πλήρωμα του πλοίου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στον λιμένα και ήταν καλά στην υγεία τους. Οι εικοσιένα (21) από τους παραπάνω με προορισμό το Αγκίστρι προωθήθηκαν με μέριμνα της εταιρείας με πλοίο της γραμμής. Από την πυρκαϊά δεν διαπιστώθηκε ρύπανση στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Αίγινας απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα. Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή
  4. Αν και δεν είμαι "δελφινολόγος" , για να βοηθήσω, μια από τις (πολλές οπτικές) διαφορές των τύπου "ΚΟΛΧΙΔΑ" (πχ F/D 18, F/D 29 της HSW) είναι ότι δεν έχουν παράθυρα στο μπροστινό μέρος, σε αντίθεση με τα "ΚΟΜΜΕΤΑ" (πχ της "Aegean FD"). Για μηχανολογικές διαφορές δυστυχώς δε γνωρίζω... Βέβαια εντύπωση μου προκαλεί στο άρθρο ότι "είναι κατασκευασμένα το 1994" (μήπως θέλει να πει 1984), πράγμα που έρχεται μάλλον σε αντίθεση με ό,τι διάβασα εδώ http://www.shipfriends.gr/forum/showthread.php?t=1957 . Οι τιμές των bf και των knots είναι μάλλον οι μέγιστες δυνατές... Τουλάχιστον έχουν βάλει σωστή φωτογραφία ενός "ΚΟΛΧΙΔΑ"
  5. Είχε πέσει στα χέρια μου όταν πρωτομπήκε το Αγιος Γεώργιος στη γραμμή η εφημερίδα Σιφναϊκά Νέα που το αποκαλούσε "το νέο ΜΗΛΟΣ μας". Οπότε το Σαμοθράκη θα μπορούσε να πάρει τον τίτλο "το νέο ΣΙΦΝΟΣ (ΕΞΠΡΕΣ)" που έκανε ακριβώς τους ίδιους χρόνους!
  6. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ANT1 η αποκρυπτογράφηση του "μαύρου κουτιού" έχει ήδη αρχίσει. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν σύμφωνα με το κανάλι ότι "ήταν κλειστό το ραντάρ και το βυθόμετρο του πλοίου".
  7. Καλησπέρα κα Χρόνια Πολλά Συμφωνώ απόλυτα με παραπάνω σχόλια για τη Γαλλίδα. Αναφέρθηκε μάλιστα από το MEGA ότι "η Γαλλίδα έπεσε σε κάποιες αντιφάσεις" και ότι "αναχώρησε σήμερα το πρωί για τη χώρα της". Όμως δεν έχω καταλάβει δύο πράγματα: 1) Που βρισκόταν ακριβώς η καμπίνα; Πώς γίνεται να υπάρχουν καμπίνες επιβατών κάτω από την ίσαλο (αν πράγματι ισχύει αυτό) τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν διαμαρτυρίες και για τις καμπίνες των πληρωμάτων σε πλοία της ακτοπλοίας που βρίσκονται στο ίδιο σημείο; Σύμφωνα με το MEGA η εταιρεία διέψευσε ότι είχαν δημιουργηθεί καμπίνες στα στεγανά του πλοίου. 2) Σχετικά με τη βύθιση του πλοίου, δε μπορούσαν να το προσαράξουν σε αβαθή; Και εννοώ την παραλία. Πολλά έχουν ειπωθεί όπως πχ ότι "το ρυμουλκό που υπήρχε δεν είχε την απαραίτητη ιπποδύναμη" χτες το βράδυ από τη ΝΕΤ. Σύμφωνα με το in.gr http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=792999&lngDtrID=244 ο πλοίαρχος φέρεται να ανέλαβε την ευθύνη για την πρόσκρουση στην αρχική του κατάθεση.
  8. Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά! Ταξίδεψα σήμερα με το "F/D Hermes" ή "F/D 16". Πρόκειται προφανώς για το πρώην "F/D 16" της Hellenic όπως είδα σε ένα υπογεγραμμένο σχεδιάγραμμα του πλοίου. Μάλιστα ακόμα και το προσκέφαλο των καθισμάτων έχει ακόμα το δελφινάκι της Hellenic. Επειδή αναφέρθηκαν παραπάνω κάποια ζητήματα σχετικά με τις μετασκευές και την ποιότητά τους (τα οποία και δε γνωρίζω), να παραθέσω δύο πράγματα: α) Στην πρύμνη έχει προστεθεί στα αριστερά μια γεννήτρια εκτάκτου ανάγκης και έχει ξηλωθεί ο πάγκος των επιβατών και β) Σε αντίθεση με τα ιπτάμενα της HSW (τύπου Κολχίδα) το συγκεκριμένο (Κομέτα) δεν κάπνιζε καθόλου! (βέβαια δεν ξέρω αν αυτό έχει να κάνει με ποιότητα καυσίμων / κατάσταση μηχανών κλπ )
  9. Θα μπορούσαν στη θέση του ίσως να δρομολογήσουν το πρώην της Αίγινας "Αποστολος Α" !!! Λίγο πιο αργό (ως ...απελπιστικά αργό), αλλά πραγματικά θα αισθανόμουν σαν επιβάτης μεγαλύτερη σιγουριά μαζί του (τουλάχιστον πέφτεις πιο εύκολα στη θάλασσα)! Για να επανέλθω, ποιος ξέρει σε τι κατάσταση βρίσκεται το πλοίο λόγω ηλικίας ή κακομεταχείρισης ή σε τι κατασταση έχει περιέλθει από τις επισκευές που του κάνουν... Δυστυχώς έτσι που έγινε πλέον κάποιες εταιρίες "λαϊκής βάσης" είναι "πρώην λαϊκής βάσης" (λέγε με ΝΕΛ)... Υ.Γ. Συγγνώμη που βγήκα λίγο off - topic...
  10. Για να συμπληρώσω, σύμφωνα με το Openseas, το Αθηνά έχει αύριο το τελευταίο (19:30) για Αίγινα αλλά δε το δίνει στην επιστροφή (20:45). Δυστυχώς δεν έχει περασμένα τα δρομολόγια της Nova την Τρίτη. Άρχισαν οι εναλλάξ διανυκτευρεύσεις;
  11. Καλησπέρα κατ'αρχήν σε όλους! Ταξίδεψα και εγώ με το Αθηνά την περασμένη Κυριακή. Πολύ όμορφο και μέσα, με κυλιόμενη σκάλα σαν το Φοίβο (και το Νεφέλη). Έχει δοθεί μεγαλύτερος χώρος για το σαλόνι των καπνιστών. Το μπαρ βρίσκεται στη θέση που βρίσκεται το λογιστήριο / reception του Φοίβου (πίσω δηλαδή), ενώ η reception στο Αθηνά είναι δίπλα στις σκάλες αριστερά. Δεξιά έχουν ένα κλειστό χώρο με γυαλί που (λογικά) θα χρησιμοποιηθεί για κατάστημα. Οι φωτογραφίες του Πειραιά έχουν αντικατασταθεί με καδράκια / άναγλυφα ψαριών κλπ. Σε γενικές γραμμές είναι υπέροχο, αν και δε συγκρίνεται με το Φοίβο! Αυτό που με ενθουσίασε (και το μόνο που με "ενόχλησε" στο Φοίβο) είναι όπως έχει αναφέρει και ο Panagia ότι υπάρχει πρόσβαση στο ρεμέτζο! Όσο για τις καμπίνες απ' ότι έμαθα θα τις ανοίγουν (όταν τις λειτουργήσουν) μόνο για Μέθανα - Πόρο. Τα δρομολόγια που ρώτησα σήμερα θα είναι εναλλάξ ή μοιρασμένα. Μάλιστα σήμερα το Αθηνά θα έκανε το δρομολόγιο του Πόρου (ο Φοίβος ήταν εξαφανισμένος), ενώ δε θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο των 19:30 για Αίγινα. Όποιος ξέρει κάτι παραπάνω μπορεί να με διορθώσει...
×
×
  • Create New...