Jump to content
Shipfriends

Το «δεκάρι» του Αμπράμοβιτς στη Ζέα


Recommended Posts

assets_LARGE_t_420_100729.JPG

πηγη: Το Εθνος

Τα βλέμματα των περαστικών και τους φακούς από τις φωτογραφικές μηχανές των ξένων μονοπώλησε το εντυπωσιακό κότερο του Ρώσου μεγιστάνα και ιδιοκτήτη της αγγλικής ομάδας Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιτς, το οποίο βρίσκεται αυτές τις ημέρες αγκυροβολημένο στη μαρίνα της Ζέας.

Μία από τις διασημότερες θαλαμηγούς του στόλου του Αμπράμοβιτς, το «Ρelorus», δεν θα μπορούσε άλλωστε να περάσει απαρατήρητο. Με μήκος μεγαλύτερο των 370 ποδών (περίπου 115 μέτρα), συναγωνίζεται τα πλωτά παλάτια που χρησιμοποιούν για την αναψυχή τους οι οικονομικοί κολοσσοί της Σαουδικής Αραβίας.

«Δεν υπάρχει άνθρωπος που να περάσει και να μη σταθεί να το χαζέψει», λέει ο Παναγιώτης, παρκαδόρος σε εστιατόριο που βρίσκεται στη μαρίνα. «Οι τουρίστες βγάζουν συνέχεια φωτογραφίες. Οσοι κάθονται στο εστιατόριο το θαυμάζουν και οι συζητήσεις για το κότερο δίνουν και παίρνουν».

Συνώνυμο της λέξης χλιδή, το σκάφος διαθέτει αλεξίσφαιρα τζάμια, δύο ελικόπτερα, ένα υποβρύχιο για τον εντοπισμό υποθαλάσσιων ναρκών, αλλά και σύστημα ανίχνευσης πυραύλων για την προστασία του ιδιοκτήτη του. Οταν το 2003 ο Αμπράμοβιτς το αγόρασε από κάποιον Σαουδάραβα επιχειρηματία, κατέβαλε 130 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η κατασκευή του είχε μόλις ολοκληρωθεί. Και φρόντισε, βέβαια, να είναι επανδρωμένο με ειδικά φώτα που αποτρέπουν τα φλας των παπαράτσι. Για τη συντήρησή του, σύμφωνα με τους υπολογισμούς ειδικών, απαιτούνται περίπου 12 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, ενώ σε αυτό απασχολείται 40μελές πλήρωμα.

Παρ όλ αυτά ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι είναι... γενναιόδωρος. Το 2005 δάνεισε το «Ρelorus» για δύο εβδομάδες στον Φρανκ Λάμπαρντ και τον Τζον Τέρι ως μπόνους, καθώς υπήρξαν οι δύο καλύτεροι ποδοσφαιριστές της ομάδας εκείνη την αγωνιστική περίοδο.

Δώρο

Σύμφωνα με κάποιους, κάπως έτσι -ως δώρο σε φίλους για κρουαζιέρα στη Μεσόγειο- βρίσκεται αυτήν τη στιγμή το σκάφος στη χώρα μας, ενώ πηγές του Λιμενικού αναφέρουν ότι με τη θαλαμηγό έφτασε στον Πειραιά και ο ιδιοκτήτης της, Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Κι αν η παρουσία του «Ρelorus» από το Σάββατο στη μαρίνα της Ζέας έκανε πολλούς να ονειρευτούν ταξίδια σε καταγάλανα νερά, βουτηγμένοι στην πολυτέλεια, για τον Αμπράμοβιτς το όνειρο έχει γίνει από καιρό πραγματικότητα.

Ο μουζίκος που μετατράπηκε σε... λόρδο, όταν η διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης άφηνε τους περισσότερους Ρώσους στην ανέχεια, μπορεί να γεννήθηκε 800 χιλιόμετρα μακριά από τη Μόσχα, εδώ και χρόνια όμως έχει επιλέξει να ζει μόνιμα στο Λονδίνο.

Εγκατεστημένος σε μια πενταώροφη κατοικία στη Λέστερ Σκουέαρ, με αρχιτεκτονική εποχής Γεωργίου, με τοίχους καλυμμένους από σπάνια τροπικά ξύλα και ταβάνια επενδυμένα με φύλλα χρυσού, θεωρείται ο δεύτερος πιο πλούσιος άνθρωπος στη Μεγάλη Βρετανία. Πισίνες, πίστα καρτ, πεδίο βολής, γήπεδα πόλο είναι μερικές από τις ανέσεις με τις οποίες έχει εξοπλίσει τα σπίτια του ο άνθρωπος τον οποίο το περιοδικό «Forbes» κατατάσσει στην 11η θέση ανάμεσα στους πιο ευκατάστατους ανθρώπους της υφηλίου.

Από τότε που ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς έχει δώσει μόνο τρεις συνεντεύξεις, συντηρώντας ένα μυστήριο γύρω από το πρόσωπό του.

Παρ όλ αυτά τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης παγκοσμίως δεν παραλείπουν να ασχοληθούν μαζί του. Τελευταία φορά, πριν από λίγους μήνες, όταν αποφάσισε να πάρει διαζύγιο από τη σύζυγό του Ιρίνα και τέθηκε το ζήτημα της μοιρασιάς μιας περιουσίας 18,2 δισ. δολαρίων...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...