Jump to content
Shipfriends

Προσκλητήριο Σιούφα σε εφοπλιστές για επενδύσεις


Recommended Posts

Ενα "ισχυρό προσκλητήριο" στον εφοπλιστικό κόσμο για την πραγματοποίηση επενδύσεων και την ανάληψη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών μεγάλης κλίμακας, που θα στηρίξουν την ανόρθωση της οικονομίας και την ανάπτυξη της χώρας, απηύθυνε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Σιούφας, ο οποίος μίλησε σε εκδήλωση που διοργάνωσε σήμερα στον Πειραιά η Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς, όπου ανέλυσε την αναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης.

express

Link to comment
Share on other sites

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο γενικός γραμματέας Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Ιωάννης Τζωάννος, ο βουλευτής Πειραιώς κ. Πέτρος Μαντούβαλος, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος κ. Γκλεζάκος, ο πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιώς κ. Ξυλάς, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Ευθυμίου, εφοπλιστές και επιχειρηματίες.

Ο κ. Σιούφας εξήρε το ρόλο της Ελληνικής Ναυτιλίας, την οποία χαρακτήρισε "σπουδαίο εθνικό κεφάλαιο", καθώς είναι ένας κλάδος στον οποίο βρίσκουν θέσεις δουλειάς δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, ναυτικοί, αλλά και εργαζόμενοι στα παραναυτιλιακά επαγγέλματα, ενώ είναι ο πιο εξωστρεφής, ο πιο διεθνοποιημένος κλάδος της ελληνικής οικονομίας και φέρνει πολύτιμο συνάλλαγμα στη χώρα (αυξημένο πέρυσι κατά 40% σε σχέση με το 2003). Εξάλλου η χώρα μας κατέχει την πρώτη θέση μεταξύ των "25" της ΕΕ στη διακίνηση επιβατών από τα λιμάνια, ενώ το λιμάνι του Πειραιά κατέχει τη 12η θέση ανάμεσα στα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων.

express

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...