Jump to content
Shipfriends

ΑΤΥΧΗΜΑ REPUBLICA DI GENOVA


Recommended Posts

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο ανακάλυψα ένα μεγάλο ατύχημα που έγινε στις 8 του μήνα.Συγκεκριμένα το REPUBLICA DI GENOVA ιδιοκτησίας GRIMALDI στις 05:30 το πρωί και ενώ τελείωνε τη φόρτωση στο λιμάνι του antwerp ξαφνικά πήρε μεγάλη κλίση που οδήγησε στην ανατροπή του λίγο αργότερα.Κανείς από τους επιβαίνοντες δεν έπαθε τίποτα και οι πρώτες πληροφορίες μιλάγαν για λάθος στη φόρτωση.Φωτογραφίες από τον τόπο του ατυχήματος:

http://riversea.tugtalk.co.uk/distantshores/repubblicadigenova.htm

To πλοίο ναυπηγήθηκε το 1989 έχει μήκος 216μ πλάτος 30μ οι μηχανές του έχουν μέγιστη ισχύ 12.700 κW (ταξιδεύει με 18 κόμβους) και το αδερφάκι του είναι το REPUBLICCA DI AMALFI.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Σύμφωνα με την SS Gazette (13/2) το πλοίο θα συνεχίσει την καριέρα του στη Νότια Κορέα πλέον ως "Daewoo Frontier". Κάποιες φήμες μιλάνε και για μετασκευή σε bulk carrier. Δεν έχει διευκρινιστεί η αιτία της ανατροπής, αλλά το πλοίο έπαθε μεγάλη ζημιά και χαρακτηρίσθηκε ως "Constructive Total Loss".

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Σε αυτό το site υπάρχουν αρκετές φωτογραφίες του πλοίου από την ανατροπή του. Όποιος κοιτάξει και τις 20 φωτο θα δει εικόνες όπου πέφτουν τράκτορες, πούλμαν μες στη θάλασσα + τα κοντέινερ που πλακώνουν φορτηγά στο λιμάνι. Πάλι καλά που δεν είχαμε θύματα ή είχαμε?

Υ.Γ: Το πιο κάτω σάιτ του φίλου jim πιθανόν έχει αλλάξει διεύθυνση. Εγώ δεν μπόρεσα να τις δω γι' αυτό παραθέτω το παραπάνω.

Edited by tegea
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...