Jump to content
Shipfriends

"παντοφλα" που χρειαζεται....


Recommended Posts

sofiaprs0.jpg

πηγη:Η Πελοπόννησος

"Βούλιαξε" το φέρι

Την κατηγορία της υπεξαίρεσης αντιμετωπίζει πρώην διευθύνων σύμβουλος εταιρείας που εκμεταλλεύεται φέρι - μποτ της γραμμής Ρίου - Αντιρρίου, κατηγορούμενος ότι μέρος των αποθεματικών τα τοποθέτησε σε αμοιβαία κεφάλαια την περίοδο της ανόδου του Χρηματιστηρίου και λόγω της πτώσης του δείκτη έχασε ένα σημαντικό μέρος τους.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση , που αναμένεται να φθάσει το προσεχές διάστημα στις δικαστικές αίθουσες της Πάτρας , μιας και το ύψος της υπεξαίρεσης έχει εντοπιστεί στις 190.755 ευρώ.

Η εταιρεία εκμεταλλευόταν το φέρι μποτ της γραμμής « Σοφία Π.» και ετησίως εμφάνιζε υψηλά αποθεματικά. Σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Πατρών , ο κατηγορούμενος φέρεται ότι το διάστημα 1999 - 2000 είχε τοποθετήσει σε αμοιβαία κεφάλαια το παραπάνω ποσό , εκτιμώντας ότι θα του απέφερε κέρδη λόγω της ανόδου.

Τα χρήματα τα πήρε από το ταμείο βάζοντας μόνο την υπογραφή του και χωρίς να έχει λάβει έγκριση από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου , ενώ η τοποθέτηση του ποσού σε αμοιβαία γινόταν τμηματικά.

Η αποκάλυψη της υπόθεσης έγινε όταν ένας εκ των μελών της εταιρείας αντιλήφθηκε ότι ήταν συνδικαιούχος στα συγκεκριμένα αμοιβαία κεφάλαια χωρίς ο ίδιος να έχει βάλει πουθενά την υπογραφή του και απαίτησε να γίνει έλεγχος.

Όπως αποκαλύφθηκε , τα χρήματα είχαν τοποθετηθεί χωρίς να γνωρίζουν οι υπόλοιποι μέτοχοι οτιδήποτε για τις συγκεκριμένες κινήσεις.

Τελικά ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε ότι είχε κάνει τις συγκεκριμένες τοποθετήσεις και σε εξώδικο που απέστειλε στην εταιρεία προθυμοποιήθηκε να επιστρέψει το ποσό των 80.000 ευρώ, όση η αξία των αμοιβαίων κεφαλαίων εκείνη την περίοδο.

Oμως η εταιρεία δεν δέχτηκε το συμβιβασμό , αφού το συγκεκριμένο ποσό δεν κάλυπτε καν το αρχικό κεφάλαιο των 190 . 755 ευρώ , επισημαίνοντας επίσης ότι τα χρήματα ήταν περισσότερα, αν λάμβανε κανείς υπόψη του και τους τόκους από μια τέτοια κατάθεση.

Ακολούθως υποβλήθηκε αγωγή κατά του κατηγορουμένου ζητώντας την κατάσχεση των περιουσιακών του στοιχείων για το ποσό των 190.755 ευρώ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το Συμβούλιο Πρωτοδικών με βούλευμά το αποφαινόταν ότι δεν μπορούσε να στοιχειοθετηθεί κατηγορία εις βάρος του διευθύνοντα συμβούλου , όμως το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε να παραπεμφθεί στο ακροατήριο με τη συγκεκριμένη κατηγορία.

Στον κατηγορούμενο έχει επιβληθεί εγγύηση 2.000 ευρώ και του έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...