Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Υπό ελληνική σημαία το μεγαλύτερο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο

πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής θα παραβρεθεί στα εγκαίνια της ονοματοδοσίας του μεγαλύτερου πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, το οποίο ύψωσε ήδη την ελληνική σημαία. Πρόκειται για το «Cosco Hellas», το οποίο μεταφέρει 9.500 κοντέινερ και ανήκει στον όμιλο ναυτιλιακών επιχειρήσεων του καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, Costamare, που διευθύνων σύμβουλος είναι ο γιος του κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντακόπουλος. Η Costamare διαθέτει άλλα δύο αδελφά σκάφη, τα οποία θα ναυλώσει και αυτά στους Κινέζους. Το πλοίο αυτό θα έρθει στις 27 Ιουλίου στο λιμάνι του Πειραιά, όπου αναμένεται να γίνει πανηγυρική υποδοχή. Από την πλευρά της κινεζικής εταιρείας Cosco θα παραβρεθούν ο πρόεδρός της κ. Wei Jiafu και όλο το διευθυντικό επιτελείο της. Υπενθυμίζεται ότι η Cosco έχει ενδιαφερθεί να νοικιάσει την πρώτη προβλήτα και χερσαίους χώρους, προκειμένου να τους χρησιμοποιήσει για αποθηκευτικούς χώρους και διαμετακομιστικό σταθμό στη Μεσόγειο. Το πλοίο «Cosco Hellas» έχει ναυλωθεί από την οικογένεια Κωνσταντακόπουλου στην κινεζική εταιρεία με μακροχρόνιο συμβόλαιο.

Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες άλλο ένα πλοίο ύψωσε την ελληνική σημαία και ανήκει στον εφοπλιστή κ. Γιάννη Αγγελικούση. Το πλοίο αυτό είναι υγραεριοφόρο και ονομάζεται «Σμέισα» και ανήκει στην μικτή εταιρεία του κ. Γ. Αγγελικούση και Αράβων επιχειρηματιών. Πλοιοκτήτρια εταιρεία είναι η Maran Gas.

πηγη: Το Κερδος

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

μερικα στοιχεια για το πλοιο απο την Εxpress

«Cosco Hellas»: Το μεγαλύτερο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων

Eντός της προσεχούς διετίας κατά προσέγγιση θα είναι ικανό το εμπορικό λιμάνι του Πειραιά να εξυπηρετεί πλοία του μεγέθους και της μεταφορικής ικανότητας του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «Cosco Hellas» που κατέπλευσε προχθές στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά.

Το συγκεκριμένο πλοίο, που είναι υπό ελληνική σημαία, πλοιοκτησίας Costamare Shipping, και είναι ναυλωμένο στην κινεζικών συμφερόντων Cosco μέχρι το 2018, έχει μήκος μεγαλύτερο από τέσσερα γήπεδα ποδοσφαίρου, ενώ η μεταφορική του ικανότητα είναι 9.500 teu. Παρά το μέγεθός του, δεδομένου ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο στην κατηγορία του πλοίο στον κόσμο αναπτύσσει υπηρεσιακή ταχύτητα 25,5 κόμβων και είναι το αδελφό τεσσάρων ομοίου μεγέθους πλοίων, που έχουν κατασκευαστεί για λογαριασμό της πλοιοκτήτριας εταιρίας στα ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries της Νοτίου Κορέας, τα οποία είναι ναυλωμένα από την Cosco.

Σύμφωνα με τον γερμανικό νηογνώμονα, που παρακολουθεί το πλοίο, τα νέα πλοία των 9.500 teu είναι τα μεγαλύτερα που ταξιδεύουν από την παράδοσή τους στις αρχές του έτους και χαρακτηρίζονται «Green Passport», καθώς συμμορφώνονται με όλες τις υφιστάμενες απαιτήσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, στους τομείς εκπομπής ρύπων, διαχείρισης καταλοίπων, έρματος και διαφυγής αερίων που καταστρέφουν το όζον.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...