Jump to content
Shipfriends

Τα μελτέμια βούλιαξαν πυροσβεστικό υδροπλάνο


Recommended Posts

Τα μελτέμια βούλιαξαν στα ρηχά της Αναβύσσου χθες το μεσημέρι ένα από τα πυροσβεστικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, χωρίς ευτυχώς θύματα, καθώς οι δύο χειριστές είχαν άπλετο χρόνο να εγκαταλείψουν το υδροπλάνο.

Το πυροσβεστικό τύπου CL-215 είχε αποστολή μαζί με άλλα αεροσκάφη την κατάσβεση μια μεγάλης πυρκαγιάς στην Τζιά. Ο καιρός όμως ήταν αρκετά κακός και το ύψους του κυματισμού στην ευρύτερη περιοχή του Σουνίου προς την Τζιά απαγορευτικό για την υδροληψία των αεροσκαφών. Για να μην τα παρατήσουν οι χειριστές κινήθηκαν στη θαλάσσια περιοχή της Αναβύσσου, όπου ο κυματισμός ήταν σχετικά μικρότερος και οι άνεμοι μικρότερης έντασης. Παρ' όλα αυτά, στα 9.30 το πρωί, όταν ένα από τα πυροσβεστικά προσπάθησε να προσθαλασσωθεί για να πάρει νερό, εξαιτίας των ισχυρών κραδασμών από τα χτυπήματα των πλωτήρων με τα κύματα άνοιξε μια θυρίδα στα στεγανά του αεροσκάφους που συνδέει τον χώρο αποθήκευσης του νερού με το υπόλοιπο αεροσκάφος. Αποτέλεσμα: μόλις το νερό μπήκε στα στεγανά, γέμισε και το υπόλοιπο αεροσκάφος.

Οι δύο χειριστές προσπάθησαν να το οδηγήσουν σαν βάρκα προς το νησί Πάτροκλος, αλλά δεν τα κατάφεραν. Τελικά αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το υδροπλάνο και περισυνελέγησαν από ελικόπτερο Σούπερ Πούμα.

Στις 21.45 το αεροσκάφος βούλιαξε, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται η ανέλκυσή του από 120 μέτρων.

πηγη: Η Ελευθεροτυπια

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...