Jump to content
Shipfriends

Σύγκρουση πλοίων κατά την διάρκεια της «συναυλίας των καραβιών»


Recommended Posts

Μια – μικρή και χωρίς σημαντικές απώλειες – σύγκρουση δύο πλοίων στο λιμάνι της Πάτρας, ήρθε να αποτελέσει την «παραφωνία» κατά την διάρκεια της «συναυλίας των καραβιών» που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας της μουσικής.

Πιο συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 8 μ.μ. και την ώρα που επιχειρούσε να δέσει σε προβλήτα του λιμανιού το πλοίο «Μαλεβή Ανδριάνα» συγκρούστηκε με ένα από τα δεμένα πλοία που θα ελάμβαναν μέρος στην συναυλία των καραβιών. Από την πρόσκρουση, υπήρξε εισροή υδάτων στο ξύλινο πλοίο, το οποίο λειτουργεί ως «πλωτή κατεφετέρια» και κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για να βοηθήσει στην άντληση των νερών. Δεν υπήρξε κίνδυνος για ανθρώπους, ενώ ούτε και διαρροή καυσίμων προς την θάλασσα. Προανάκριση για τις ακριβείς συνθήκες, διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Πάτρας.

πηγη: www.gowest.gr

Link to comment
Share on other sites

το τουριστικο "ανδριανα μαλεβη" που εχει αναφερθει πολλες φορες στο δελτιο πατρας ειχε λιγο μετα μια πλωρη σαν τη μυτη του μαικ ταισον.

το ειδα λιγα λεπτα μετα το συμβαν ενω ειχε ηδη ερθει η πυροσβεστικη (οχημα) και αντλουσε νερα.

το ξυλινο σκαρι εδειχνε σα να ειχει κοπανησει ντοκο. τα μπουκαλια τα ποτα απο το μπαρ ειχαν πεσει κατω ενω τα σκαμνια στο ανοιχτο ντεκ ηταν ολα κατω.

εκεινη την ωρα για χτυπημα στον ντοκο ακουστηκε. αν βρηκε αλλο πλοιο μονο καποια απο τις παρακειμενες παντοφλες μπορει να ηταν (πωλ, γεωργιος).

Link to comment
Share on other sites

οσο για τη "συναυλια" πλοιων οτι και να πω ειναι λιγο. εδω και μερες μας τα ειχαν ζαλισει με τη συναυλια πλοιων που διοργανωνε ενας ιδιοφυης καναδος μουσικος. ειχε γραψει... συμφωνια με τιτλο "ΠΑΤΡΕΥΣ" ειδικα για την πατρα. ο τυπος και καλα το εχει ξανακανει πολλες φορες στο εξωτερικο, τιμα την πολη η παρουσια του κλπ κλπ.

2 αλιευτικα, 2 παντοφλες (πωλ γεωργιος) 2 ρυμουλκα (ερμης, πατρευς) και τα φοσσενακια των μινωικων ελαβαν μερος.

ταπεινη μου γνωμη ειναι οτι ενας καναδος ειχε καλο βυσμα και τα κονομησε απο την πολιτιστικη. αν το Λιμεναρχειο και ο Δημος ζητουσαν απο τις εταιρειες να σφυριξουν ολα τα βαπορια που ηταν στο λιμανι επι 8λεπτο πιο ωραια θα ηταν απο τις κλ...ες που ακουσαμε χτες.

συγνωμη αλλα ηταν κοροϊδια

Link to comment
Share on other sites

αν βρηκε αλλο πλοιο μονο καποια απο τις παρακειμενες παντοφλες μπορει να ηταν (πωλ, γεωργιος)

ιδου και τα ιχνη απο τον στουκο στην παντοφλα.

post-13-128326958289_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

στο μαλεβη γινεται προχειρη επισκευη. ειναι δεμενο στο 6 και γινεται εξωτερικη επενδυση με λαμαρινα στο σημειο που χτυπησε. ειμαι περιεργος αν θα του δωσουν αδεια να ξαναταξιδεψει ετσι. ηταν τοσο γερο το κοπανημα που εχουν ανοιξει τα πετσωματα

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

ηρθε γρηγοροτερα απο οτι περιμεναμε. εγινε αποκατασταση της ζημιας.

απο κοντα φαινεται οτι εγινε βιαστικη δουλεια και το φινιρισμα μας ξεφυγε. το κομματι απο το ποδοσταμα (ή καπως ετσι) που αντικατασταθηκε φαινεται, μπηκε κονρτα πλακε να καλυψει καποια πετσωματα (ψηλα προς τα ρελια) και λειπει και η δεξια αγκυρα.

αποψε σερβιρε κανονικα αλλα λογω αερα εμεινε στο λιμανι.

post-13-128326958382_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

το πλεουμενο εχει δυο μερες να δουλεψει, ειναι πλαγιοδετημενο στο 10 ενω απο δεξια εχει ενα μακρυ και βαθυ γδαρσιμο. εννοειται οτι η κλιση στα αριστερα παραμενει

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

εδω και 2-3 μερες, εχει επιστρεψει στο λιμανι για τη φετεινη σαιζον πλωτο Bar του Furopoort. εκτος απο την εμφανισιακη αλλαγη (μπλε πλεον), εχουν γινει καποιες μικροπαρεμβασεις στη διαμορφωση του ανοιχτου deck, ενω εγιναν και χρωστουμενα μικρομερεμετια απο την περσυνη ζημια.

post-13-128326963988_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...