Jump to content
Shipfriends

Συνδυασμένη πιστοποίηση από τον Germanischer Lloyd


Recommended Posts

Aπό την αρχή του έτους, ο Germanischer Lloyd παρέχει τη νέα συνδυασμένη πιστοποίηση κατά ISM, ISO 9001 και ISO 14001 σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν χθες στο πλαίσιο της έκθεσης Ποσειδώνια 2006 σε ένα και μόνο στάδιο επιθεώρησης. "Αυτή η δυνατότητα προσφέρει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στους πελάτες μας όσον αφορά το χρόνο και τα έξοδα," δήλωσε ο Bernhard Ständer, διευθύνων σύμβουλος της Germanischer Lloyd Certification. Eνα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης παρέχει τη δυνατότητα ενοποίησης των προδιαγραφών ποιότητας, περιβαλλοντικής προστασίας και ασφάλειας σε ένα μόνο σύστημα διαχείρισης.

"Οι σημαντικότεροι πλοιοκτήτες, ιδιαίτερα, ζητούν όλο και περισσότερο και τις τρεις πιστοποιήσεις," ανέφερε ο Fred Geyer του τμήματος Πιστοποίησης Συστημάτων Ναυτικής Διαχείρισης του GL. Για να ικανοποιήσει τη ζήτηση, η εταιρία αποφάσισε να προσφέρει συνδυασμένη πιστοποίηση από τις αρχές του 2005. Με την εξέταση της διαχείρισης, για παράδειγμα, οι προσδιορισμοί ευθυνών και λειτουργικών διαδικασιών είναι σχεδόν ίδιες και στα τρία πρότυπα. Παρόμοια κατάσταση ισχύει επίσης για τους εσωτερικούς ελέγχους που εφαρμόζει η εταιρία για να ελέγχει το δικό της σύστημα διαχείρισης. Η προσπάθεια που απαιτείται για πιστοποίηση με βάση και τα τρία πρότυπα σε μία διαδικασία είναι πολύ λιγότερη – τόσο για την εταιρία που υποβάλλεται σε πιστοποίηση όσο και για τον φορέα πιστοποίησης.

Αυτό ισχύει και για τους εξωτερικούς ελέγχους που συνδέονται με μια πιστοποίηση. Ο GL διαθέτει ένα γενικό δίκτυο 200 επιθεωρητών σε όλους τους θαλάσσιους λιμένες παγκοσμίως. Από φέτος, οι επιθεωρητές αυτοί έχουν τη δυνατότητα να διενεργούν επιθεωρήσεις με βάση τα δύο πρότυπα ISO, επιπλέον του Κώδικα ISM που απαιτεί η νομοθεσία. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο εξοικονομούνται χρόνος και χρήματα, αλλά και είναι δυνατό να αυξηθεί η ζήτηση για πιστοποίηση κατά ISO 9001 & ISO 14001.

πηγη: Η Εxpress

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...