Jump to content
Shipfriends

GeorgeSt

eMembers
  • Posts

    265
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by GeorgeSt

  1. 2) όσο ασχολείται με το οποιοδήποτε περνάει, ο λόγος που το ακούς είναι γιατί είναι  σχολαστικοί με το να ειδοποιήσουν το τραφικ. Επίσης αν τραβάει ή αν έχει ζημιά μπορεί, δεν είναι κανόνας όμως κι πολύ περισσότερο όχι ως προειδοποίηση για τους άλλους 

    3) το γελάκι δεν το είδα. Άκυρο το σχόλιο ,,,😎

    4) σίγουρα έπρεπε να το έχουν ανανεώσει (αν δεν κάνω λάθος δεν τα βάζουν πια), απλά καλό είναι να το πούμε. Εμένα πχ δεν θα μου άρεσε ούτε από λάθος να φαίνομαι σε κάτι τέτοιο.

    Αυτά κι πάντα καλοπροαίρετα

    😶😎

     

  2. Πραγματικά διαβάζω, και εδώ δυστυχώς :o, πράγματα τελείως λάθος.

    Μερικές διορθώσεις (με καλή διάθεση πάντα και μόνο επειδή το forum δεν είναι "στεριανό").

    1) georgios express Διευθυντής. ΝΑΙ ο όρος είναι σωστός. Η Ναυτιλία Κατεύθυνση είναι Διεύθυνση στα Πολεμικά και ο προϊστάμενος Αξιωματικός λέγεται Διευθυντής.

    2) Nick the Greek Το Πειραιάς Traffic δεν πολυασχολείται αν μπαινοβγαίνουν Πολεμικά περισσότερο από άλλα πλοία, ούτε κάνει εκκένωση περιοχής διώχνοντας ότι κινείται. Όταν έχει μαζική έξοδο σε ασκήσεις, ίσως φρενάρει κάνα "μεγάλο" για να μην καθυστερήσει ο απόπλους.

    3) Nick the Greek Ατμό πια δεν χρειάζεται να σηκώσουν τα πλοία, κι ιδιαίτερα όχι τα ρυμουλκά. Μια εποχή ναι τώρα όχι. Επιπλέον πάντα υπάρχει stand by ένα στον Ναύσταθμο. 

    4) Nick the Greek  Ο Κυβερνήτης δεν είναι ο άνθρωπος που δείχνει το link (ήταν το 2015, όχι τώρα), λογικά δεν υπάρχει καν το βιογραφικό του γιατί ήταν μόλις 2,5 βδομάδες στο πλοίο.

    5)Petros P  Υπαξιωματικός ή αρμενιστής ΔΕΝ κάνει την πλοήγηση του πλοίου, κάνει την πηδαλιούχηση κάτω από τις οδηγίες του υπεύθυνου Αξιωματικού.

    Μακρυά από όλους μας τέτοιες καταστάσεις και προσωπικά "χάλασε" το στομάχι μου και μόνο ακούγοντας το περιστατικό. Κανένας μας δεν ξέρει τι θα του ξημερώσει και λάθη δεν κάνουν, και αβαρίες δεν παθαίνουν, μόνο όσοι δεν δουλεύουν ή δεν ταξιδεύουν (και ο Πάπας της Ρώμης απ''ότι διαφημίζεται :P).

    Ευτυχώς δεν υπήρχαν θύματα ή τραυματισμοί και το καράβι θα το ξαναδούμε να ταξιδεύει, μετά το "φαναρτζή".

     

     

  3. Το μονο που θα τους πονεσει ειναι να μην τους αποδοσεις τους φορους απο τα εισιτηρια. Τιποτα αλλο. Ετσι θα επρεπε να απεργει καποιος. Σημερα απεργουν τα μαγαζια, πουλανε πραγματα χωρις να κοβουν αποδειξη. Αυριο απεργουν τα βαπορια, κοβουν εισιτηρια χωρις ΦΠΑ. Εκει να δεις πονος  :ph34r:

     

    Συμφωνώ απόλυτα, θέλει όμως οργάνωση και έλεγχο για να είναι χωρίς ΦΠΑ, όχι να μπαίνει σε τσεπούλες  ;)

  4. Τό'χω ξαναπεί και θα το λέω συνέχεια. Οι απεργίες με τη μορφή που γίνονται ΔΕΝ είναι όπλο του εργαζόμενου.

    Καλώς ή κακώς τα καράβια θα κάνουν δρομολόγια την Τρίτη φίσκα και θα καλύψουν τα δρομολόγια του 4ημερου με ένα άντε δύο δρομολόγια. Κέρδος μόνο για την εταιρεία.

    Τι ζημιά και τι χασούρα δημιούργησαν στο κυβερνητικό σχήμα? ΚΑΜΜΙΑ. Μετακινούνται αποκλειστικά με αεροπλάνα και αν απεργεί και η Ολυμπιακή-Aegean με τα κυβερνητικά.

    Ποιος ταλαιπωρήθηκε? Ο κοσμάκης που ήδη υποφέρει από τα μνημόνια.

     

    Το ίδιο φυσικά πιστεύω ότι ισχύει και για τις απεργίες των άλλων κλάδων.

    Αντίδραση και κόστος στους κυβερνώντες θα προκαλούσε ο αποκλεισμός της γειτονιάς τους, ώστε να μην πάνε να ψηφίσουν τα μέτρα. Εκεί όμως θα αντιδράσουν κι αυτοί. Τα ΜΑΤ και οι αστυνομικοί που τους φυλάνε. Θα πέσουν ψιλές και χοντρές εκατέρωθεν. Όμως καλώς ή κακώς αυτό λογαριάζεται ως αγώνας, όχι το να προκαλούμε αναστάτωση σε κόσμο που ήδη υποφέρει και που είναι απέναντι από τις κυβερνήσεις.

     

    Αλλά μάλλον σκέφτομαι λίγο ουτοπικά, οι συνδικαλιστές (σε κάθε κλάδο) κάτι παίρνουν από τις κυβερνήσεις και με στόχο να συμμετάσχουν μελλοντικά και οι ίδιοι σε κάποια κυβέρνηση, θα επιλέγουν πάντα ότι συμφέρει αυτούς και τους άλλους και όχι εμάς.

    Τρανό παράδειγμα οι ..... δημοσιογράφοι.

  5. Το βιντεάκι το βρήκα στο facebook, είναι το ΟΛΓΑ Μ που προσπαθεί να περάσει τον πορθμό (σύμφωνα με τον χρήστη έγινε το βράδυ 8 προς 9 Ιανουαρίου 2016 - μη επιβεβαιωμένο), και δεν του βγαίνει η μανούβρα. Ένα αρκετά δύσκολο πέρασμα, που σύμφωνα με τον πλοηγό πρέπει να στρίψεις πάνω στη στεριά για να μην τη χτυπήσεις λόγω του "από κάτω" ρεύματος. Και φυσικά ο πλοηγός έχει δίκιο, καθώς  συσσωρεύει εμπειρίες ετών.

     

    https://www.facebook.com/vassilis.vekelidis/videos/1313549168670997/

     

    Το Link λογικά δουλεύει σε όλους, γιατί το αρχείο είναι μεγαλούτσικο και δεν ανεβαίνει λόγω ορίου!

  6. Καλές οι κινητοποιήσεις, δεν διεκδικούν κάτι παράλογο, όλοι μας πρέπει να σηκωθούμε από τους καναπέδες αυτό τον καιρό, αλλά έχω την αίσθηση ότι της Κυβέρνησης δεν της καίγεται καρφάκι για τις απεργίες και την ταλαιπωρία του κόσμου. Άλλωστε οι Κυβερνώντες καταλαβαίνουν ΜΟΝΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ!   :mad: 

  7. Καλό θα ήταν πάντως να έμενε κάνα δρομολόγιο και το χειμώνα. Ή έστω να έκανε το Ν Κάλυμνος καμμιά προέκταση προς Κω (όπως έκανε παλαιότερα). Είναι άσχημο να κόβεις έτσι μια γραμμή. Χειμώνα αν κατέβεις ή ανέβεις απ'το ένα νησί στο άλλο απαιτείται ή διανυχτέρευση ή ξενύχτι στους προβλήτες και 2 δρομολόγια! Κρίμα!

  8. Κλασική περίπτωση σε όλα τα νησιά (δυστυχώς). Το χειμώνα καλώς τα παιδιά (και τα πορτοφόλια τους), το καλοκαίρι έχουμε τους τουρίστες (που αφήνουν πιο πολλά). Περιστατικά πολλά και σε πολλές κατηγορίες "επαγγελματιών" και με όλα τα όπλα. 

    Αν το ΞΕΝΟΣ ήταν το κότερο του Αλή Μπαμπά Ιμπ Σαούντ και είχε γεννήτριες σαν της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα θα μιλάγανε?  :mad:

  9. Γιατί σαν την Χαλκιδική ΔΕΝ έχει!!!

     

    "Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης διαβεβαίωσε τον πρωθυπουργό ότι η Θεσσαλονίκη μπορεί να προσφέρει το κατάλληλο περιβάλλον για τη φιλοξενία τους ενώ φέρεται να πρότεινε και το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής ως εναλλακτικό τόπο εγκατάστασής τους."

     

    http://www.defencenet.gr/defence/20150819/%CE%B5%CF%83%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B1/%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CE%BC-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%C2%AB%CE%B5%CE%BB-%CE%B2%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%B6%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82%C2%BB-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B8%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82

  10. ".....το πλοίο θα καταπλεύσει σε άλλον προορισμό, ο οποίος δεν έχει γίνει προς το παρόν γνωστός.''

    Οκ βρήκαμε κάτι να ασχολούμαστε, βλέπω τους νησιώτες να κάνουν βάρδιες στα λιμάνια για το που θα ξεφορτώσει.

    ΥΓ Λέτε να τους μαζέψει και να τους πάει πίσω Τουρκία?   :ph34r: 

     

     

    http://www.kosvoice.gr/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/item/27861-%CF%80%CE%BB%CE%BF%CE%AF%CE%BF-%CF%86%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%C2%AB%CE%B5%CE%BB-%CE%B2%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%B6%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82%C2%BB-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%B9%CE%B3%CE%B1%CE%AF%CE%BF-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B8%CE%B1-%CE%B4%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7 


    γιατί σαν την Χαλκιδική δεν έχει.

    "Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης διαβεβαίωσε τον πρωθυπουργό ότι η Θεσσαλονίκη μπορεί να προσφέρει το κατάλληλο περιβάλλον για τη φιλοξενία τους ενώ φέρεται να πρότεινε και το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής ως εναλλακτικό τόπο εγκατάστασής τους."

     

    http://www.defencenet.gr/defence/20150819/%CE%B5%CF%83%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B1/%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CE%BC-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%C2%AB%CE%B5%CE%BB-%CE%B2%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%B6%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82%C2%BB-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B8%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82

  11. και τελικό προορισμό??????

    http://www.aegeanews.gr/default.asp?id=27&lg_id=1&Records=Details&_id=415166

    τα sites λένε Θεσ/κη για να φύγουν πιο γρήγορα!

     

    Κάλυμνο λογικά έπιασε στο εξωτερικό στο οποίο παλιότερα έδενε το Blue Star αλλά είχει σκαφτεί από κάτω από τις προπέλες και γι'αυτό και σταμάτησε η εκεί προσέγγιση. Τα μικρά blue star χωράνε (τώρα μπαίνει ο Διαγόρας) αλλά δεν έχουν προορισμό Κάλυμνο (εκτός από κάτι προεκτάσεις που κάναν παλιότερα)

     

    http://kalymnos-news.gr/%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%AC/item/3837-%CF%84%CE%BF-%C2%AB%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%83-%CE%B2%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%B6%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%83%C2%BB-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%BF?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

    ... και εδώ περισσότερες πληροφορίες για τα εισητήρια κλπ κλπ και φώτο του πλοίου δεμένο στο εξωτερικό του λιμανιού στην Κάλυμνο (εκεί που έπεφτε το BS)

  12. Το Βενιζέλος (το οποίο τώρα κατηφορίζει προς Κω) αν δεν πέσει στο δόντι με πλώρη προς το Νότο, λογικά δεν θα έχει πρόβλημα θα φουντάρει και τις 2 αγκυρούλες και θα κάτσει, τα πλοία της γραμμής θα ζοριστούν που θα πρέπει να μανουβράρουν μακρυά από τις καδένες του.

  13. Έτσι ακριβώς. Και από τις ανακοινώσεις των εταιρειών βγάζοντας ένα πόρισμα (αλμπάνικο αλλά μάλλον σωστό), το Champions Jet κινούμενο με μηδενική ταχύτητα  :blink:  κατέφθασε το Αθηνά το οποίο είχε αποπλεύσει, λογικά δεν είχε "σηκωθεί" άρα πήγαινε με 6-8 μιλάκια. 

    Προφανώς την μεγαλύτερη ευθύνη για την ζημιά την έχει το Champions Jet, άρα θα χρεωθεί και η ασφαλιστική του, θα ήθελα όμως να σταθώ στις ανακοινώσεις των εταιρειών. Πάλι κανείς δεν φταίει και για τίποτα σ'αυτό το τόπο, όλο οι άλλοι φταίνε. Μάλλον έφταιγε ο Ερμής που ήταν ανάδρομος! :D

  14. Αν το επόμενο λιμάνι που θα πιάσει μετά την Κω το "Λατώ" είναι κάτι μεταξύ Αλήαγα και Αλάνγκ, γιατί όχι; Για να ξαναταξιδέψει μάλλον δεν θα είναι.

    Άλλο είναι το ερώτημα: Έχουν σκεφθεί ο μπάρμπα-Αλέκος, η κερά-Τασία και ο κυρ-Θοδωρής* και οι συν αυτοίς, αν και που μπορεί να δέσει βαπόρι με τα χαρακτηριστικά του "Λατώ" στην Κω; Στην ίδια την Κω πάντως αποκλείεται, εκτός αν το κάτσουν στην Αμμόγλωσσα και μπαινοβγαίνει ο κόσμος με λάντζες.

     

    * Ο κυρ-Θοδωρής πάντως έχει εξελιχθεί σε μεγάλο μάγκα. Βάζει το Αρχηγείο του ΛΣ-ΕΛΛ.ΑΚΤ. να απαντά σε πολιτικό κόμμα, ενώ ο ίδιος δεν φαίνεται πουθενά. 

     

    Λογικά το Λατώ μπορεί να δέσει στην Κω, πρυμάτσα, ίσως ακόμα και στο δόντι με πλώρη νότια (είναι και καλή θέση για να κάτσει πολύ καιρό). Εκεί που πέφτουν της γραμμής, εκτός του ότι θα κλείσει μια θέση, με τον πιο συνηθισμένο καιρό στην μπάντα και με δεδομένη την μακρόχρονη παραμονή (απέναντι περιμένουν 2,5 μύρια, κατά τους απαισιόδοξους,1+ μύριο για τους αισιόδοξους) θα πρέπει να τσιμενταριστεί γιατί σε κάνα καιρό θα το βρούνε στο H20 (γνωστό cafe-bar στο ισόγειο του παλιού Ξενία νυν Aktis Kos Hotel). Στην αμμόγλωσσα (ή για να καταλαβαίνουν και οι ντόπιοι στο φάρο στο Σκανδάρι) δεν είναι καλή ιδέα γιατί θα εμποδίζει τις ελαστικές λέμβους των καινούργιων  :blink: που όπως είπαμε περιμένουν να περάσουν και αυτοί. Βέβαια το Λατώ θα ήταν λύση να βγάλει κάνα φράγκο από την επιδότηση πριν το Aliaga αλλά την δουλειά την πήρε ο Ε Βενιζέλος (όχι ο ευτραφής πολιτικός αλλά το καραβάκι της ΑΝΕΚ - κρίμα θα το διασκέδαζα :P )

     

    απόλυτα λογικό απο την πλευρά των ακτοπλοικών το ότι δεν θέλουν να μπεί αλλο καράβι η δρομολόγια,τουλάχιστον το πρωτο πράγμα που θα πρεπε να κάνουν είναι να διέθεταν ξεχωριστά σαλόνια και ΑΤ καθίσματα και αποχωρητήρια για τους μετανάστες,προφανώς απο ότι καταλαβαίνω αυτό δεν έχει γίνει εδώ και μήνες και φαντάζομαι ότι ούτε πρόκειται να γίνει και στην κορύφωση της κίνησης.Ξανασυζήτησαμε και παραπάνω τους κινδύνους για τους επιβάτες..... αλλά όλους αυτούς στα υπουργεία τι τους ενδιαφέρει μήπώς ταξιδευούν με τα πλοία της ακτοπλοίας, ο κάθενας πλέον πρεπει να σκεφτεται πριν ενεργήσει αφού κράτος δεν υφίσταται, δυστυχώς φτάσαμε ένα βήμα πρίν τη πλήρη διάλυση και προσωπικά φοβάμαι για τα χειρότερα...

     

    οι μετανάστες τώρα είναι μια περίεργη υπόθεση, κάποιοι από αυτούς μόλις πάρουν τα χαρτιά κλείνουν καμπινούλες ή αεροπορικό και γίνονται μπουχός (κυκλοφορεί αρκετό χρήμα), κάποιοι δεν γίνονται καν αντιληπτοί, αλλά υπάρχει και η μάζα των παλιών καλών λαθρο οι οποίοι μπαινοβγαίνουν χρόνια από τα νησιά, εδώ υπάρχει το θέμα της κακομεταχείρησης των καραβιών και οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με τον πόλεμο στην Συρία (είναι οι γνωστοί μας χρόνια Πακιστανοί Σομαλοί κάτι από Παλαιστίνιους και γενικά από πολλές χώρες.

  15. Όπως και σε κάθε ατύχημα, οι "αρμόδιες" αρχές θα βγάλουν απλά το ποσοστό ευθύνης του κάθε πλοίου 90-10% ή δεν ξέρω τι. Η μόνη περίπτωση 100-0% είναι σε περίπτωση ανάδυσης υποβρυχίου όπου η ασφάλεια είναι αποκλειστική ευθύνη του κυβερνήτη του υποβρυχίου. Ο ΔΚΑΣ ακόμα και στην περίπτωση που 100% δεν φταις, σε υποχρεώνει να κάνεις οτιδήποτε δυνατό για να αποφύγεις το ατύχημα, συνέπεια αυτού και το ποσοστό ευθύνης σε όλους τους εμπλεκόμενους. Δηλαδή τι θα πει "το είδα να έχεται πάνω μου, αλλά επειδή είχα προτεραιότητα δεν έστριψα?" [Κανόνας 2 - Λήψη προληπτικών μέτρων για την αποφυγή της σύγκρουσης]

  16. Το κακό είναι ότι τον άνθρωπο δεν τον προλάβανε τελικά οπότε τζάμπα και η γκρίνια. Πάντως η ανθρώπινη ζωή δικαιολογεί τέτοιες ταχύτητες, όσο για τους λουόμενους ΝΑΙ έχουν δίκιο αλλά υποτίθεται ότι είμαστε χώρα με ναυτική παράδοση και παιδεία (ειδικά σε ένα νησί σαν την Σύρο). Εεεεε αφού το βλέπεις να περνάει από κοντά και πλακωμένο γιατί δεν βγήκανε???? Λέμε τώρα!!!!!

  17. Υ.Γ  Θυμιζω οτι τα πλοια δεν εχουν ανοιγομενα παραθυρα,ουτε ταξιδευουν με ανοικτες πορτες για να επηρεαζεται το εσωτερικο τους απο την εξωτερικη θερμοκρασια. ;)

     

    Ναι δεν έχουν παράθυρα, αλλά μη ξεχνάμε ότι είναι μεταλλικά κουτιά μέσα στον ήλιο :blink: , χθες ταξίδευα με το superfast XII ακούμπαγε η τσάντα στην κουρτίνα της ηλιοπροστασίας το μεσημέρι και "άναψε"  :o

  18.  

    Όχι βέβαια αλλά η κούραση, η άνεση και η συνήθεια μπορούν να δημιουργήσουν συνθήκες για ένα ατύχημα. "Μικρός" όταν ήμουν μου είχαν πει ότι όταν όλα πάνε καλά και είσαι ήσυχος στην γέφυρα τότε να ανησυχείς. Η περιορισμένη ορατότητα είναι μια κατάσταση που τη διδάσκονται όλοι. Και το νόημα σε αυτό που έγραψα είναι ότι αν τηρείς διαδικασίες ανησυχείς και προσέχεις τότε μειώνεις τις πιθανότητες για ατύχημα. (δεν τις αποκλείεις τελείως) και από το κάνω μια κριτική (που αν ήμουν εγώ ο άτυχος θα την κάναν κάποιοι για μένα) προτίμησα να τονίσω την (κατά τη γνώμη μου) επαγγελματικότητα του superfast XII (και πάλι όχι ότι οι άλλοι είναι ταβλαδόροι, ήταν όμως σίγουρα άτυχοι)

×
×
  • Create New...