Jump to content
Shipfriends

Προσάραξη Φ/Γ πλοίου TINAZTEPES στη Στυλίδα


Recommended Posts

Προσάραξη Φ/Γ πλοίου TINAZTEPES στη Στυλίδα

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Στυλίδας, για προσάραξη του Φ/Γ πλοίου «TINAZTEPES» σημαίας Τουρκίας, σε αβαθή στο αγκυροβόλιο του λιμένα Στυλίδας με δώδεκα (12) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Το πλοίο, το οποίο ήταν έμφορτο με 1.400 ΜΤ χύμα λίπασμα, προσάραξε σε αβαθή καθώς έπλεε προς το λιμάνι της Στυλίδας για εκφόρτωση.

Σύμφωνα με δήλωση του Πλοιάρχου δεν υπάρχει εισροή υδάτων, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω πλοίου μέχρι προσκομίσεως πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα αυτό Νηογνώμονα.

 

Πηγη: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Συνέχεια ενημέρωσης για την προσάραξη του Φ/Γ «TINAZTEPE-S» στη Στυλίδα την 07-11-2013 

 

Αποκολλήθηκε χθες το Φ/Γ «TINAZTEPE-S» σημαίας Τουρκίας,το οποίο είχε προσαράξει σε αβαθή στο αγκυροβόλιο του λιμένα Στυλίδας την 07-11-2013.

Μέρος του φορτίου του «TINAZTEPE-S» μεταφορτώθηκε στον πλωτό γερανό «ΑΓΓΕΛΑ» Ν.Π. 53 και με τη βοήθεια του Ρ/Κ «ΧΡΗΣΤΟΣ V» Ν.Π. 6894 το πλοίο προσέδεσε ασφαλώς στο λιμάνι της Στυλίδας, χωρίς να προκληθεί θαλάσσια ρύπανση ή τραυματισμός.

Από τη Λιμενική Αρχή Στυλίδας επετράπη ο απόπλους του πλοίου μετά την προσκόμιση πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Πηγη: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...