Jump to content
Shipfriends

Roro Lefke (IMO 7802067)


Recommended Posts

On 2/27/2019 at 9:37 PM, Nick the Greek said:

Σύμφωνα με την εφημερίδα Malaga Hoy(Η Μάλαγα Σήμερα), το roro Festivo πρόκειται να μετακινηθεί από τη γραμμή Malaga - Ceuta - Tanger Med, στη γραμμή Algeciras - Ceuta. Ο λόγος είναι πως η πρώτη γραμμή, που ξεκίνησε πρίν 8 μήνες κάτω από το λάβαρο της Maritima Alboran, πήγε άπατη μια και δεν μπόρεσε να συναγωνιστεί την FRS και το Motril - Tanger Med. Οπότε αλλάζει ο Μανωλιός και βάζει τα ρούχα του αλλιώς, η καινούρια γραμμή θα ξεκινήσει μέσα στο Μάρτιο. Σημειωτέον πως υπάρχει ήδη ένα ρορο που εκτελεί αυτά τα δρομολόγια, πρόκειται για το Transporter με τα σινιάλα της Benzu. 

 

Το Festivo (IMO 7802067) έχει πια πάνω από 2 χρόνια στη γραμμή Algeciras - Ceuta, εμείς να δούμε εδώ πως δείχνει το συγκεκριμένο πλοίο από τον καιρό που έκανε δρομολόγια στη Malaga. Έχει χτιστεί το 1979 σαν Baltic Press για δρομολόγια στη Βαλτική και για να εξυπηρετήσει την βιομηχανία χαρτιού της Φινλανδίας και τις εξαγωγές στην βόρειο και κεντρική Ευρώπη. To 2008 περνά στην κυριότητα της Maritima Peregar για λογαριασμό της οποίας δουλεύει έκτοτε στη δυτική Μεσόγειο.

 

Είναι χτισμένο στο Karlskronavarvet της Σουηδίας(395) με μία κύρια μηχανή Winchmann και 136 μέτρα μήκος που συνολικά μπορούν να χωρέσουν 82 φορτηγά σε ένα κυρίως και ένα άνω ντέκ. Συνολικά υπάρχουν 5 αδελφά πλοία σε αυτή την πορτάδα, όλα εν ζωή με το ένα εξ' αυτών να έχει μετατραπεί σε ζωάδικο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Festivo παλιά στην Ανδαλουσία. Και αυτό πολύ πρόσφατη αγορά των Τούρκων, έχει ήδη αλλάξει όνομα σε Roro Lefke και δρομολογήθηκε ανάμεσα στη Μυρσίνη και την Αμμόχωστο.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...