Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Ακυβερνησία του Ε/Γ-Τ/Ρ Αραμπελλα στη Θεσσαλονίκη

Quote

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΡΑΜΠΕΛΛΑ” Ν.Θ. 314, ότι κατά τη διάρκεια περιηγητικού πλου εντός κόλπου Θεσσαλονίκης με εκατόν σαράντα (140) επιβάτες, το σκάφος έμεινε ακυβέρνητο λόγω ύπαρξης κάβου στην προπέλα του, στη θαλάσσια περιοχή πλησίον Λευκού Πύργου, εκατό (100) μέτρων περίπου από το κρηπίδωμα του λιμένα Θεσσαλονίκης.

Άμεσα για την περιοχή απέπλευσαν πλοίο ανοικτής θαλάσσης, βοηθητικό σκάφος περιπολικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ρ/Κ “ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΧΧ” Ν.Π. 12294 το οποίο ρυμούλκησε το ανωτέρω Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος συνοδεία των περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛΑΚΤ. στο λιμένα Θεσσαλονίκης όπου πρυμνοδέτησε και αποβίβασε τους επιβάτες ασφαλώς.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ενώ δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΑΡΑΜΠΕΛΛΑ” μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης του Ε/Γ-Τ/Ρ Αραμπελλα στην Θεσσαλονίκη

Quote

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, για ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΡΑΜΠΕΛΛΑ'' Ν.Θ. 314 στην θαλάσσια περιοχή 300 μέτρων από το κρηπίδωμα Λευκού Πύργου Θεσσαλονίκης - Θερμαϊκού κόλπου.

Στην περιοχή έσπευσαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα Ρ/Κ πλοίο, μία Ε/Γ Λάντζα και από ξηράς δύο περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.. Οι σαράντα εννέα επιβάτες του σκάφους μετεπιβιβάστηκαν με ασφάλεια στην Ε/Γ-Λάντζα και μεταφέρθηκαν στο κρηπίδωμα του Λευκού Πύργου όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια, ενώ το ''ΑΡΑΜΠΕΛΛΑ'' ρυμουλκήθηκε από το ρυμουλκό πλοίο στον λιμένα Θεσσαλονίκης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί ενώ κινήθηκε η διαδικασία για επιβολή διοικητικών κυρώσεων.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...