Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Μηχανική βλάβη στο ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ στην Κω

 

 

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Καρδάμαινας Κω, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ – Ο/Γ «ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ» Ν.ΚΩ 09 ότι κατά την εκτέλεση χειρισμών κατάπλου του στο λιμένα Μαστιχαρίου ν.Κω, παρουσίασε μηχανική βλάβη (υψηλή θερμοκρασία δεξιού κινητήρα) και δήλωσε αδυναμία παραμονής στον προβλήτα λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Στο εν λόγω πλοίο επετράπη η εκτέλεση μεμονωμένου πλου κενό επιβατών, για το λιμάνι της Καλύμνου όπου με τον κατάπλου του απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης .

Το πλοίο εκτελεί δρομολόγια από την Κάλυμνο προς το Μαστιχάρι της Κω και αντίστροφα. Το σημερινό προγραμματισμένο δρομολόγιο του «ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ» για Κάλυμνο παραμένει ανεκτέλεστο, ενώ οι επιβάτες θα προωθούνται με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

 

Πηγη: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

  • 9 years later...

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη μηχανική βλάβη του Ε/Γ - Ο/Γ Ολύμπιος Ζεύς στην Κω

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κω, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ - Ο/Γ ''ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ'' Ν. Κω 09, ότι κατά τη διαδικασία κατάπλου παρουσίασε μηχανική βλάβη στην αντλία πετρελαίου της δεξιάς κύριας μηχανής του.

Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα ν. Καλύμνου προς τον λιμένα Μαστιχαρίου ν. Κω, με 138 επιβάτες, 11 Ε.Ι.Χ., 02 Φ/Γ και 05 Δ/Κ. Από το περιστατικό δεν υπήρχε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Κω, απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι τη διενέργεια έκτακτης επιθεώρησης και τη διαπίστωση αποκατάστασης βλάβης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ οι επιβάτες θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 1 year later...
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Ήλθαν στην Κάλυμνο οι 2 καινούργιες μηχανές του “ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ” και ξεκίνησε η τοποθέτηση τους σε αντικατάσταση των παλαιών

Quote

Ήλθαν σήμερα Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024 στην Κάλυμνο οι 2 καινούργιες μηχανές που παραγγέλθηκαν από την ΑΝΕ Μαστιχαρίου, για να τοποθετηθούν στο F/B ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ προκειμένου αντικαταστήσουν τις 2 παλαιές.

Να θυμίσουμε ότι το F/B ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ από τις 28 Δεκεμβρίου 2023 έχει αναστείλει τα δρομολόγια του λόγω βλάβης στη μία κύρια μηχανή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr από την ΑΝΕΜ και σε συνεννόηση με την ασφαλιστική Εταιρεία, αποφασίστηκε η αγορά καινούργιας μηχανής αντί επισκευής της παλαιάς. Τα έξοδα αυτά θα καλυφθούν στο 100% από την Ασφαλιστική Εταιρεία. Επίσης η ΑΝΕΜ αποφάσισε να προχωρήσει στην αντικατάσταση και της δεύτερης μηχανής με καινούργια, με δικά της έξοδα.

Οι δύο μηχανές που αγοράστηκαν ήταν ετοιμοπαράδοτες και χθες Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024 έφτασαν στην Αθήνα και άμεσα έγινε η μεταφορά τους στην Κάλυμνο. Ήδη σήμερα Πέμπτη παρελήφθησαν, μεταφέρθηκαν μέσα στο “ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ” και ξεκίνησαν οι απαραίτητες εργασίες συναρμολόγησης και τοποθέτησης τους από ειδικό συνεργείο για την αντικατάσταση των παλαιών. Οι παλαιές μηχανές ήδη έχουν αφαιρεθεί.

Οι εργασίες τοποθέτησης των 2 νέων μηχανών και αντικατάστασης των παλαιών, αναμένεται να διαρκέσει μία εβδομάδα περίπου. Εκτός απροόπτου μέχρι τέλος της ερχόμενης εβδομάδας το ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ θα είναι έτοιμο και αξιόπλοο για την επανέναρξη των δρομολογίων στη γραμμή Κάλυμνος-Μαστιχάρι και επιστροφή

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αντικατάστασης των μηχανών του Ολύμπιος Ζευς και χθες πραγματοποίησε δοκιμαστικό. Το πλοίο αναμένεται αύριο να επιστρέψει στα δρομολόγια του στη γραμμή Κάλυμνο Μαστιχάρι

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...