Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ Παναγία Θάσου στην Καβάλα στις 04/06/17.

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καβάλας, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΣΟΥ'' Ν.Π. 8591, το οποίο επρόκειτο να εκτελέσει προγραμματισμένο δρομολόγιο από Καβάλα για λιμένα Πρίνου Θάσου, με εκατόν δέκα τρεις (113) επιβάτες, ότι κατά τη διαδικασία απάρσεως της αριστερής πρυμναίας άγκυρας, παρουσιάστηκε δυσλειτουργία - βλάβη σε χειριστήριο ελέγχου εργάτη (βαρούλκου).

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρου πλοίου, μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ οι επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν μεταφέρθηκαν στον προορισμό τους με έτερο δρομολογημένο πλοίο της γραμμής.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Μηχανική βλάβη στο ΕΓ-ΟΓ Παναγία Θάσου στη Θάσο

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Α' Λιμενικό Τμήμα Θάσου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ''ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΣΟΥ'' Ν. Π. 8591, ότι το εν λόγω πλοίο παρουσίασε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.

Από το Λιμενικό Τμήμα Θάσου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Βλάβη καταπέλτη στο Φ/Γ-Ο/Γ Παναγία Θάσου στον λιμένα Ελευθερών Καβάλας

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καβάλας, ότι Φ/Γ-Ο/Γ πριν τον απόπλου του από τον λιμένα Ελευθερών με προορισμό τον λιμένα Πρίνου ν. Θάσου προς εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου, παρουσίασε βλάβη στον καταπέλτη και αδυναμία ανύψωσης - ασφάλισής του.

Το εν λόγω πλοίο έφερε φορτίο δώδεκα (12) βυτίων και δώδεκα (12) άτομα ως συνοδούς των βυτίων. Άμεσα αποβιβάστηκαν από το πλοίο τα βυτία καθώς και οι συνοδοί τους με ασφάλεια, ενώ μετά από διαπίστωση της βλάβης από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου από την οικεία Λιμενική Αρχή, μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αποκατάστασης βλάβης/ζημιάς από τον φορέα πιστοποίησης, καθώς και διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Για την εξυπηρέτηση των βυτίων πήγε το Άγιος Ραφαήλ, να κάνει το δρομολόγιο.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...