Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Τ/Ρ στη Ρόδο

Πηγή:ΥΕΝ

Ενημερώθηκε σήμερα στις 09:20, η Λιμενική Αρχή Ρόδου ότι το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΙΝΓΚ ΣΑΡΟΝ» Ν. Πειραιά 10630, μετά τον απόπλου του για το λιμένα της Σύμης, παρουσίασε μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή.

Το πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα και αποβίβασε με ασφάλεια τους 423 επιβάτες, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Ρόδου απαγορεύτηκε ο απόπλους του, μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί σχετικό βεβαιωτικό διατήρησης της αξιοπλοΐας από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Edited by Rafinaport
Link to comment
Share on other sites

  • 7 years later...

Απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Κ/Μ King Saron  στη Ρόδο

Quote

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, ότι το Ε/Γ-Κ/Μ “ΚΙΝΓΚ ΣΑΡΟΝ” Ν.Π. 10630, με δρομολόγιο από λιμένα Σύμης προς λιμένα Ρόδου, παρουσίασε δυσκολία χειρισμού αριστερού πηδαλίου, λόγω εμπλοκής κάβου, κατά τον απόπλου του από τον λιμένα “ΠΑΝΟΡΜΙΤΗ” ν.Σύμης.

Το “ΚΙΝΓΚ ΣΑΡΟΝ” κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Ρόδου, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι 268 επιβάτες που μετέφερε, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε η συνέχιση πλόων του, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Απαγόρευση απόπλου λόγω μηχανικής βλάβης στο Ε/Γ-Καταμαράν King Saron στη Ρόδο

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ρόδου, απογευματινές ώρες σήμερα από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Καταμαράν ''ΚΙΝΓΚ ΣΑΡΟΝ'' Ν.Π. 10630, για απότομη υπερθέρμανση της δεξιάς κύριας μηχανής και σβέση της, κατά την προετοιμασία  απόπλου του από το λιμένα Μαρμαρίδας Τουρκίας για λιμένα Ρόδου.
 Το πλοίο κατέπλευσε στο Νέο Καρνάγιο Ρόδου κενό επιβατών με ασφάλεια, όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι διακόσιοι εξήντα έξι (266) επιβάτες του πλοίου, επέστρεψαν στη Ρόδο με έτερο Ε/Γ πλοίο, με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ - Δ/Ρ King Saron στη Σύμη

Quote

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σύμης, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ - Δ/Ρ πλοίου ''ΚΙΝΓΚ ΣΑΡΟΝ'' Ν.Π. 10630, ότι κατά τον κατάπλου του στον λιμένα ν. Σύμης, παρουσιάστηκε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Από το Λιμεναρχείο Σύμης αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΚΙΝΓΚ ΣΑΡΟΝ'', ενώ στη συνέχεια του χορηγήθηκε μεμονωμένος πλους, κενό επιβατών και φορτίου προς το λιμένα ν. Ρόδου.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-ΚΑΤ King Saron στην Σύμη

Quote

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ρόδου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΚΙΝΓΚ ΣΑΡΟΝ” Ν.Π. 630, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα της Ρόδου στον λιμένα Σύμης- Πανορμίτης Σύμης - Ρόδος, με 382 επιβάτες και 12 μέλη πληρώματος.

Το ανωτέρω πλοίο παρουσίασε αύξηση θερμοκρασίας στην αριστερή κύρια μηχανή και πραγματοποίησε αλλαγή πορείας πλεύσης στον λιμένα Ρόδου, με μειωμένη ταχύτητα.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και το “ΚΙΝΓΚ ΣΑΡΟΝ” κατέπλευσε αυτοδύναμα με ασφάλεια στον λιμένα Ρόδου, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης, από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...