Jump to content
Shipfriends

Πρόσκρουση του «ΚΙΝΓΚ ΣΑΡΟΝ» και του «AEGEAN QUEEN» στο λιμάνι της Ρόδου


Recommended Posts

Πρόσκρουση Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΙΝΓΚ ΣΑΡΟΝ» και του «AEGEAN QUEEN» στο λιμάνι της Ρόδου

Πηγή: ΥΕΝ

Πρωινές ώρες χθες το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΙΝΓΚ ΣΑΡΟΝ» Ν.Π.10630 κατά τη διάρκεια χειρισμών απόπλου του από το λιμάνι της Ρόδου με προορισμό το ΜΑΡΜΑΡΙΣ Τουρκίας, με 380 επιβάτες, προσέκρουσε με το άνω πρωραίο αριστερό τμήμα του στο άνω πρωραίο δεξί τμήμα του πλοίου «AEGEAN QUEEN» σημαίας Τουρκίας, το οποίο ήταν πλαγιοδετημένο στον εμπορικό λιμένα της Ρόδου, είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο σήμερα το πρωί για ΜΑΡΜΑΡΙΣ Τουρκίας και επρόκειτο να μεταφέρει 180 επιβάτες.

Από την πρόσκρουση δεν υπήρξε τραυματισμός ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου απαγόρευσε τη συνέχιση πλόων και των δύο πλοίων, μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές και να προσκομιστούν αντίστοιχα βεβαιωτικά διατήρησης της αξιοπλοΐας τους από τους Νηογνώμονες που τα παρακολουθούν.

Στη συνέχεια προσκομίστηκε βεβαιωτικό διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που παρακολουθεί το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΙΝΓΚ ΣΑΡΟΝ» και επετράπη η συνέχιση πλόων του.

Το «ΚΙΝΓΚ ΣΑΡΟΝ» απέπλευσε για τον προορισμό του, ενώ οι επιβάτες του «AEGEAN QUEEN» προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας με τα πλοία Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΙΝΓΚ ΣΑΡΟΝ» και Ε/Γ-Υ/Γ «FLYING POSEIDON» σημαίας Αγ. Βικεντίου

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...