Jump to content
Shipfriends

Στο τραπέζι το εργασιακό του ΟΛΠ


Recommended Posts

ΤΟ ΘΕΜΑ των εργασιακών σχέσεων στον ΟΛΠ [OLPr.AT] και ειδικότερα το καθεστώς εργασίας των λιμενεργατών ήταν ένα από τα θέματα που απασχόλησε ιδιαίτερα το Εθνικό Συμβούλιο Ναυτιλιακής Πολιτικής.

Ο ΥΕΝ Μανώλης Κεφαλογιάννης επεδίωξε χθες να ανοίξει τη συζήτηση για το θέμα αυτό καλώντας εμμέσως πλην σαφώς τους επιχειρηματικούς φορείς αλλά και τους εκπροσώπους των εργαζομένων (Εργατικό Κέντρο Πειραιά, ΟΜΥΛΕ) να τοποθετηθούν εάν είναι υπέρ τη άμεσης απελευθέρωσης των υπηρεσιών που προσφέρουν οι λιμενεργάτες.

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους ανταπάντησαν ότι δεν ήρθαν στη συνάντηση για να διαπραγματευθούν αλλά για να καταθέσουν τις απόψεις τους για τα γενικότερα θέματα λιμενικής πολιτικής.

Ο κ. Κεφαλογιάννης επανέφερε για μία ακόμη φορά το θέμα των υψηλών αμοιβών που λαμβάνουν οι 325 λιμενεργάτες του ΟΛΠ, αναφέροντας ότι οι ετήσιες αμοιβές πολλών ξεπερνούν τα 140.000 ευρώ λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν 325 άνθρωποι να στοιχίζουν στον ΟΛΠ 10 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Πρόσθεσε ότι το ΥΕΝ δεν θα αιφνιδιάσει αλλά θα κάνει ειλικρινή διάλογο για να λυθούν τα εργασιακά θέματα στον ΟΛΠ, ενώ άφησε ανοικτό και το θέμα της εθελουσίας εξόδου εάν κριθεί απαραίτητο.

Μιλώντας για το ίδιο θέμα ο πρόεδρος του Π.Σ.(Ε).Ν.Π. και Επαγγελματιών Χρηστών Λιμένων Ιωάννης Θεολογίτης, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι τα λιμάνια και ο ΟΛΠ πρέπει να γίνουν πιο ανταγωνιστικά και στην κατεύθυνση αυτή όλοι κάτι πρέπει «να χάσουν από λίγο». «Αν δεν σπάσεις αβγά δεν κάνεις ομελέτα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Επίσης από την πλευρά του ΝΕΕ ο κ. Μιχάλης Σαρλής σημείωσε ειδικά για το εργασιακά ότι είναι θέμα που θα πρέπει να αντιμετωπισθεί δίκαια και ο κάθε ένας πρέπει να πληρώνεται «με βάση την προσφορά του και με μέτρο».

Σε ανακοίνωσή του μετά το πέρας των εργασιών του συμβουλίου ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά σε ανακοίνωση του σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «η κυβέρνηση αποφάσισε να βγάλει τη μάσκα της ήπιας προσαρμογής και να επιτεθεί στον υπέρτατο βαθμό σε όλα τα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα των μισθωτών και συνταξιούχων και μικρομεσαίων εργαζόμενων της χώρας».

Πηγή " Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ"

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...