Jump to content
Shipfriends

Eτοιμη για την παν-ναυτεργατική διαμαρτυρία η ΠΝΟ


Recommended Posts

ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ κατοχυρωμένο δικαίωμα της απασχόλησης, η διατήρηση και παραπέρα διεύρυνση των θέσεων εργασίας και η απορρόφηση των προσφερομένων για εργασία ανέργων Ελλήνων ναυτικών, διεκδικούν οι Ελληνες ναυτεργάτες στην παν-ναυτεργατικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιεί αύριο η ΠΝΟ

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία τονίζει ότι τα θέμα αυτό αποτελεί κυρίαρχο ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για την Ομοσπονδία και για την αντιμετώπισή του επικεντρώνουμε και εντείνουμε όλες μας τις ενέργειες.

Συγχρόνως η ΠΝΟ απεφάσισε την κήρυξη την ίδια ημέρα δίωρης στάσης εργασίας από ώρα 10.30 μέχρι 12.30 στα πλοία που θα βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά προκειμένου τα πληρώματα να λάβουν μέρος στη συγκέντρωση

Η κινητοποίηση εντάσσεται στο πλαίσιο των συνεχών παρεμβάσεων και διαμαρτυριών της ΠΝΟ προς το ΥΕΝ προκειμένου επιτέλους να ληφθούν μέτρα προστασίας του Έλληνα ναυτεργάτη. Μέτρα όπως:

- Ο διπλασιασμός των εφάπαξ παροχών των Ταμείων Προνοίας Αξιωματικών και Κατωτέρων Πληρωμάτων ΕΝ.

- Η ίδρυση Ανεξάρτητου Ειδικού Ταμείου Ανεργίας.

- Η φορολόγηση των συνταξιούχων ναυτικών όπως των εν ενεργεία ναυτεργατών.

- Η κάλυψη από τον κρατικό Προϋπολογισμό των παροχών όλων των Ταμείων δηλαδή των κυρίων συντάξεων του ΝΑΤ των εφάπαξ που χορηγούν τα Ταμεία Προνοίας ΕΝ και των επικουρικών συντάξεων από το ΚΕΑΝ.

- Η αναβάθμιση της κοινωνικοασφαλιστικής προστασίας.

- Η πιστή εφαρμογή των διατάξεων που καθορίζουν τις οργανικές συνθέσεις, με παράλληλη αναπροσαρμογή τους σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των πλοίων.

- Η υπογραφή ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Συλλογική σύμβαση

Εν το μεταξύ, χθες, η ΠΝΟ υπέγραψε την ανανέωση της ΣΣΕ για τα πληρώματα των ακτοπλοϊκών επιβατηγών πλοίων ύψους 4,5%. Σε ανακοίνωσή τους η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Ε.Ν. και η Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Ε.Ν. (Στέφενσων) χαρακτηρίζουν την αύξηση πενιχρή και καλούν τους ναυτεργάτες να εναντιωθούν.

Παράλληλα καλούν όλους τους ναυτεργάτες να πάρουν μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας στις 27 Μαΐου στις εννέα το πρωί έξω από τα δικαστήρια του Πειραιά που θα ξεκινήσει η δίκη για το ναυάγιο του «Εξπρές Σαμίνα».

πηγή ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ 25/5/05

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...