Jump to content
Shipfriends

500 κιλά κοκαΐνη στο λιμάνι του Πειραιά


Recommended Posts

Οι ελληνικές διωκτικές αρχές, με την εποπτεία της ΥΠΕΔΑ, της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών και τη συνεργασία των Ειδικών Δυνάμεων του Λιμενικού, της Ελληνικής Αστυνομίας και της ΕΥΠ είχαν τεθεί εδώ και ημέρες σε πλήρη επιφυλακή. Η πληροφορία από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών και συγκεκριμένα της περιβόητης DEA (Drug Enforcement Agency), της Ομοσπονδιακής υπηρεσίας που πρωταγωνιστεί σε παγκόσμιο επίπεδο στη δίωξη ναρκωτικών, ήταν επίσημη :

«Σε έξι λιμάνια της Μεσογείου και ένα στη Μαύρη θάλασσα πρόκειται να καταπλεύσουν πλοία, τα οποία μεταφέρουν Κολομβιανή κοκαΐνη. Η υπόθεση είναι μεγίστης σημασίας, δεδομένου ότι αποτελεί την πρώτη μεγάλη επιχείρηση κατά την οποία δοκιμάζεται στην πράξη η συνεργασία των νέων βαρόνων των Κολομβιανών καρτέλ με την Βουλγαρική μαφία, έναντι της Αλβανικής, η οποία είχε αναλάβει τα τελευταία χρόνια τη μεταφορά και διακίνηση κοκαΐνης στην Ευρώπη».

Η επιχείρηση βαπτίστηκε «BELLADONΝA 1».

Link to comment
Share on other sites

Πολύ καλά οργανωμένο ήταν το δίκτυο διακίνησης κοκαΐνης στην Ελλάδα, το οποίο εξαρθρώθηκε μετά τον εντοπισμό 447 κιλών σε πλοίο στον Πειραιά.

Οπως έγινε χθες γνωστό, διέθετε από εκτελωνιστή για να μην περάσει το ναρκωτικό από έλεγχο και εντοπιστεί και μία γυναίκα συντονίστρια για να μην προκαλούνται υποψίες.

Το σχέδιο μεταφοράς όμως δεν πέτυχε, αφού η κοκαΐνη, η οποία είχε φορτωθεί από τη Βολιβία, εντοπίστηκε από την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών και τη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, μέσα σε εμπορευματοκιβώτιο με σκραπ αλουμινίου.

Ως μέλη του κυκλώματος διακίνησης της εν λόγω ποσότητας του ναρκωτικού συνελήφθησαν ένας Έλληνας που κατοικεί μόνιμα στο Βέλγιο και φέρεται πως ήταν ο οργανωτής της μεταφοράς, ένας Έλληνας εκτελωνιστής που είχε αναλάβει τις διαδικασίες εκτελωνισμού του εμπορευματοκιβωτίου, δύο Ελληνίδες, από τις οποίες η μία (χρησιμοποιούσε το όνομα Μαρία Παπαδοπούλου) συντόνιζε τις διαδικασίες εκτελωνισμού και μεταφοράς του φορτίου και ένας Βούλγαρος υπήκοος, ο οποίος είχε συστήσει εταιρεία στη Θεσσαλονίκη και επρόκειτο να παραλάβει μέρος από την ποσότητα του ναρκωτικού.

«Όπως έγινε χθες γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών, η κοκαΐνη είχε εντοπιστεί πριν από περίπου ένα μήνα, από την υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων και τη Δίωξη Ναρκωτικών της ΕΛ.ΑΣ, έπειτα από σχετική πληροφορία του γραφείου της Αμερικανικής Υπηρεσίας Διώξεως Ναρκωτικών (DEA) στην Αθήνα.

Τα μέλη του κυκλώματος την είχαν συσκευάσει σε 400 πακέτα, τα οποία ήταν κρυμμένα σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες του κοντέινερ με το σκραπ αλουμινίου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα που έχει εντοπιστεί στην Ελλάδα σε εμπορευματοκιβώτιο και μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη.

«Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία της ΥπΕΕ», δήλωσε χθες για την υπόθεση ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασίου. «Τα θερμά μου συγχαρητήρια και στην ΥπΕΕ και στη Διεύθυνση Τελωνείων και σε όσους συνεργάστηκαν να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα.

Η ΥπΕΕ, με τις μεγάλες και μικρές επιτυχίες που έχει το τελευταίο διάστημα στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής και σήμερα κατά των κυκλωμάτων των ναρκωτικών, αποδεικνύει, κάθε ημέρα και πιο έντονα, ότι είναι μια στρατηγικής σημασίας δημόσια υπηρεσία. Ικανή να προσφέρει τα μέγιστα σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας. Ας τη στηρίξουμε όλοι μας».

Ναυτεμπορική

post-210-128326982534_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...