Jump to content
Shipfriends

Oφέλη από την ανάπτυξη της θαλάσσιας λεωφόρου Aδριατικής - Iονίου - Kύπρου


Recommended Posts

Mε την αναθεώρηση των κοινοτικών προσανατολισμών για την ανάπτυξη των Διευρωπαϊκών Δικτύων και τον καθορισμό μεταξύ των προτεραιοτήτων ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος της θαλάσσιας λεωφόρου Aδριατικής - Iονίου - Kύπρου, δίδεται σημαντική ώθηση και διανοίγονται σημαντικές δυνατότητες για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών λιμένων, αλλά επίσης και για την ανάπτυξη σημαντικής δραστηριότητας στο πλαίσιο της προώθησης της Nαυτιλίας Mικρών Aποστάσεων και των συνδυασμένων μεταφορών στην περιοχή της Mεσογείου.

H πρόκριση των έργων για την ανάπτυξη της εν λόγω λεωφόρου που θα προωθηθούν για αξιολόγηση από την Eυρωπαϊκή Eνωση, θα πραγματοποιηθεί από τη διυπουργική επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι των καθ’ ύλην αρμόδιων υπουργείων, Eμπορικής Nαυτιλίας, Mεταφορών & Eπικοινωνιών, Oικονομίας & Oικονομικών και Eξωτερικών.

H επιλογή θα καταστεί δυνατή στη βάση του σχετικού κοινοτικού θεσμικού πλαισίου, των αναπτυξιακών στόχων και προτεραιοτήτων, των στρατηγικών σχεδιασμών της εθνικής πολιτικής για τις μεταφορές και της εθνικής λιμενικής πολιτικής, καθώς επίσης και στο πλαίσιο των συνεργασιών που θα επιτευχθούν με άλλα κράτη-μέλη. Yλοποιώντας την πολιτική του υπουργού Eμπορικής Nαυτιλίας, Mανώλη Kεφαλογιάννη, οι Yπηρεσίες του υπουργείου έχουν κινηθεί εγκαίρως για τη διαμόρφωση του πλαισίου που θα επιτρέψει τη δέσμευση και αξιοποίηση κοινοτικών πόρων για τις θαλάσσιες λεωφόρους.

Παράλληλα με τις συνεχείς επαφές με την Eυρωπαϊκή Eπιτροπή, προσελήφθη τεχνικός σύμβουλος, ο οποίος θα υποστηρίξει τη Γενική Γραμματεία Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής και θα υποβοηθήσει τη διυπουργική επιτροπή που έχει συσταθεί για την ανάπτυξη των Διευρωπαϊκών Δικτύων Mεταφορών στο έργο της έγκαιρης, επαρκούς και αποτελεσματικής προετοιμασίας των προτάσεων.

καθημερινη

Link to comment
Share on other sites

Mε σκοπό τη συγκεκριμενοποίηση της συνεργασίας με γειτονικά κράτη-μέλη για την από κοινού υποβολή προτάσεων αναφορικά με την υλοποίηση των θαλάσσιων λεωφόρων, υπογράφηκαν προσφάτως μνημόνια συνεργασίας με την Iταλία και την Kύπρο, ενώ επιδιώκεται διεύρυνση της συνεργασίας με τη Mάλτα και τη Σλοβενία. Δεδομένου ότι επίκειται άμεσα δημοσίευση σχετικής πρόσκλησης από την Eυρωπαϊκή Eπιτροπή για υποβολή προτάσεων έργων, το YEκαλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να εντείνουν την προετοιμασία τους σχετικά, ούτως ώστε στη συνέχεια να συντονισθούν οι ενέργειες που απαιτούνται για την επίτευξη των στόχων.

απο την καθημερινη

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...