Jump to content
Shipfriends

Βούλα ασφάλειας στην καβαλα


Recommended Posts

Ασφαλή είναι τα λιμάνια της Καβάλας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, με βάση τις προδιαγραφές που θέτει η Ευρωπαϊκή Ενωση.

Αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας είχαν χθες πολύωρη σύσκεψη με στελέχη του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας (ΟΛΚ).

Οι εμπειρογνώμονες επισκέφθηκαν διαδοχικά τα λιμάνια της Κεραμωτής Νέστου, των Ελευθερών Παγγαίου, το κεντρικό της Καβάλας, καθώς και το νέο που δημιουργείται στο ανατολικό τμήμα του νομού στην είσοδο προς Ξάνθη. Από την αυτοψία προέκυψε ότι οι λιμενικές εγκαταστάσεις ολόκληρου του Νομού Καβάλας είναι από τις πλέον ασφαλείς στη βόρεια Ελλάδα.

Η διοίκηση του ΟΛΚ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την αρμόδια διεύθυνση του ΥΕΝ και των συναρμόδιων υπουργείων προκειμένου να διασφαλιστούν οι ανάλογες πιστώσεις και να ξεκινήσουν τα έργα αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε η θεομηνία της 15ης Φεβρουαρίου στον προσήνεμο μόλο του κεντρικού λιμανιού της πόλης. Για ν' αρχίσουν τα έργα χρειάζεται να συνταχθεί γεωτεχνική μελέτη και μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

πηγη η ελευθεροτυπια

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...