Jump to content
Shipfriends

Σε επέκταση εγκαταστάσεων κοντέινερ θα προχωρήσει η Κίνα


Recommended Posts

Τα σχέδιά της για περαιτέρω επέκταση των εγκαταστάσεων που εξυπηρετούν πλοία-κοντέινερ ανακοίνωσε η Κίνα, δίνοντας το «πράσινο φως» για την προώθηση τερματικού σταθμού δυναμικότητας 2,5 εκατομμυρίων teu στο Σεντσέν, το τέταρτο διεθνώς λιμάνι για την εξυπηρέτηση πλοίων-κοντέινερ.

Οι αρμόδιες αρχές ενέκριναν σχέδια για την κατασκευή του Ντατσάν Μπέι, στα ανατολικά του Σεντσέν, που θα προσφέρει στην πόλη τον δεύτερο τερματικό της σταθμό βαθέων υδάτων μετά τον Γιαντιάν.

Η εταιρεία Modern Terminals, που ελέγχεται από την Wharf Holdings και είναι η παλαιότερη εταιρεία διαχείρισης τερματικών σταθμών στο Χονγκ Κονγκ, θα έχει στην κατοχή της μερίδιο ύψους 65% κατά την πρώτη φάση του έργου, το συνολικό κόστος του οποίου υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τα 7 δισ. γουάν (85 εκατ. δολάρια), ενώ το υπόλοιπο θα ελέγχεται από τη δημοτική αρχή του Σεντσέν.

Ηδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία κατάθεσης προσφορών για την κατασκευή της πρώτης φάσης που θα περιλαμβάνει πέντε προβλήτες, σε έκταση 1,12 τετραγωνικών χιλιομέτρων, με ικανότητα εξυπηρέτησης 2,5 εκατομμυρίων teu. Oι εγκαταστάσεις αυτές υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμες προς λειτουργία στα τέλη του 2007.

Στη δεύτερη φάση του έργου, η Modern Terminals θα έχει τον πλήρη έλεγχο και στις κατασκευές θα περιλαμβάνονται 20 προβλήτες, ικανές να καλύψουν τις ανάγκες φορτίων 7,5 εκατομμυρίων teu.

πηγη το "κερδος"

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...