Jump to content
Shipfriends

Οι ναυτιλιακές προσωπικότητες του 2008 στα «Ναυτικά Χρονικά» του Μαρτίου


Recommended Posts

Το περιοδικό "Ναυτικά χρονικά" επέλεξε τις "ναυτιλακές προσωπικότητες" της χρονιάς που πέρασε, ήτοι "τους επιχειρηματίες, πανεπιστημιακούς και πολιτικούς που ξεχώρισαν στη ναυτιλιακή καθημερινότητα, με αντικειμενικότητα, σαφήνεια και γνώση στην κρίση τους".

Περισσότερα στο παρακάτω άρθρο του portnet.gr:

Οι προσωπικότητες της χρονιάς στα «Ναυτικά Χρονικά» του Μαρτίου

Στα «Ναυτικά Χρονικά» του Μαρτίου 2009, δημοσιεύεται η ετήσια έρευνα για την ανάδειξη των ναυτιλιακών προσωπικοτήτων της χρονιάς, οι οποίες με την πορεία, τις θέσεις και τις προτάσεις τους σημάδεψαν το 2008.

Φέτος, στην προσπάθεια των «Ναυτικών Χρονικών» να ενισχυθεί η αντικειμενικότητα και η πολυφωνία στην ετυμηγορία της επιτροπής, επιλέγησαν δέκα καθηγητές των ΑΕΙ της χώρας με γνώση και εμπειρία στη ναυτιλία, αλλά και πέντε έγκριτους δημοσιογράφους του ναυτιλιακού ρεπορτάζ διαπιστευμένους στο ΥΕΝΑΝΠ.

Τα μέλη της επιτροπής επιλογών του 2009 απαρτίζουν οι καθηγητές:

Από το Πανεπιστήμιο Πειραιά, τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών, οι κ.: Ανδρέας Μερίκας, Κωνσταντίνος Γκιζιάκης, Κωνσταντίνος Χλωμούδης, Αγγελική Παρδάλη, Ερνέστος Τζαννάτος.

Και από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών, με έδρα τη Χίο, οι κ.: Νικήτας Νικητάκος, Θεόδωρος Συριόπουλος, Θάνος Πάλλης, Γιάννης Θεοτοκάς, Μαρία Λεκάκου.

Οι συντάκτες, διαπιστευμένοι στο ΥΕΝΑΝΠ:

Σάββας Αθανασίου, Λάμπρος Καραγεώργος, Γιάννης Λαζάρου, Νίκος Μπαρδούνιας, Μηνάς Τσαμόπουλος.

Οι τακτικοί αρθρογράφοι των «Ναυτικών Χρονικών»:

Ιωάννα Μπίσια – Τάγαρη., Ηλίας Μπίσιας, Λίζα Μαρέλου, Γιώργος Μπάνος, Χαρίλαος Ψαραύτης, Μιχάλης Σαρλής και Γιώργος Μπιτσάκης.

Τα 22 μέλη της επιτροπής για πρώτη φορά στην ιστορία του ναυτιλιακού Τύπου της χώρας μας, επέλεξαν, τους επιχειρηματίες, πανεπιστημιακούς και πολιτικούς που ξεχώρισαν στη ναυτιλιακή καθημερινότητα, με αντικειμενικότητα, σαφήνεια και γνώση στην κρίση τους.

Και αυτοί είναι: Ιωάννης Αγγελικούσης, Νίκος Βαρβατές, Γιάννης Σ. Βαρδινογιάννης, Κώστας Γραμμένος, Ελένη Θανοπούλου, Άλκης Κορρές, Γιάννης Κούστας, Βασίλης Κωνσταντακόπουλος, Δημήτρης Μελισσανίδης, Πανγιώτης Τσάκος. Από τους πολιτικούς πλειοψήφησαν οι: Αναστάσιος Αλιφέρης, Γεώργιος Βλάχος, Σταύρος Δήμας, Ρόδη Κράτσα, Μαρία Παναγιωτοπούλου-Κασσιώτου και Ελπίδα Τσουρή.

Ως κορυφαίες δραστηριότητες της χρονιάς ψηφίστηκαν οι: Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος και ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός .

Η κάθε προσωπικότητα συνοδεύεται με εκτενή σχόλια για τους λόγους βράβευσης, από μέλη της Επιτροπής.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...