Jump to content
Shipfriends

Συστάσεις Βουλγαράκη σε ακτοπλόους


Recommended Posts

Διαδοχικές συναντήσεις με τους εκπροσώπους των ναυτιλιακών εταιριών που δραστηριοποιούνται στην ακτοπλοΐα (BLUE STAR FERRIES, MINOAN LINES, NEL LINES, ANEK, HELLENIC SEA WAYS και G.A.FERRIES), είχε σήμερα ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Γιώργος Βουλγαράκης, από τους οποίους ζήτησε να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση στις αυξήσεις των τιμών των εισιτηρίων και να τις περιορίσουν στις απολύτως απαραίτητες.

Παράλληλα, ο υπουργός κάλεσε τις εταιρείες να αποσαφηνίσουν την ακτοπλοϊκή τους πολιτική, ενώ έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΕΝ για παρακολούθηση σε καθημερινή βάση των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος των συναντήσεων, ο υπουργός αναγνώρισε ότι οι αυξήσεις στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου δημιουργούν νέα δεδομένα, ωστόσο όπως επεσήμανε, από την άλλη πλευρά θα πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να συγκρατηθούν τα ναύλα και να αποσαφηνιστούν τα δρομολόγια. «Έχουμε ευθύνη να προστατέψουμε απολύτως τον πολίτη και το κάνουμε με οποιοδήποτε τρόπο μπορούμε. Το πρώτο βήμα φυσικά είναι η καλόπιστη συνεννόηση με τις εταιρείες», συμπλήρωσε ο κ. Βουλγαράκης.

Στην παρατήρηση ότι κάποιες εταιρείες έχουν εξαγγείλει αυξήσεις έως και 130% μέσα σε ένα χρόνο, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας σημείωσε ότι η τιμολογιακή πολιτική τώρα ουσιαστικά θα δημοσιοποιηθεί και για το λόγο αυτό κάλεσε και τους εκπροσώπους των εταιρειών.

Ερωτηθείς αν τέθηκε θέμα ανάκλησης της απελευθέρωσης των ναύλων, ο κ. Βουλγαράκης τόνισε ότι αυτό είναι το έσχατο μέσο στο οποίο θα καταφύγει η πολιτεία, εκτιμώντας πως δεν πρέπει να φθάσουν τα πράγματα σε τέτοιο σημείο, καθώς όπως σημείωσε, «υπάρχει πάντα το modus vivendi και μπορεί κανείς να συζητήσει με όρους αμοιβαίας κατανόησης».

Όσον αφορά την πληρότητα των πλοίων και τον γενικότερο προγραμματισμό των δρομολογίων, ο υπουργός, αφού επανέλαβε ότι στόχος είναι η συγκράτηση των τιμών και η αποσαφήνιση των δρομολογίων, δήλωσε ότι κατά τις σημερινές του επαφές επέστησε την προσοχή στους εκπροσώπους των εταιρειών ότι το κράτος το ενδιαφέρει να υπάρχουν τέτοια επίπεδα τιμών διακίνησης που να είναι ανεκτά και αποδεκτά από την πολιτεία και φυσικά από τους πολίτες.

Πηγή:www.ethnos.gr

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...