Jump to content
Shipfriends

Δεμένο το δελφίνι της «Ελπίδας»


Recommended Posts

Δεμένο» το δελφίνι της «Ελπίδας»

Πηγη: ΠΡΟΟΔΟΣ

Δεμένο στη μαρίνα στου Μανδρακίου παραμένει το Πλωτό Πολυϊατρείο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δωδεκανήσου αν και θα έπρεπε να είχαν ήδη ξεκινήσει οι επισκευές προκειμένου το σκάφος να είναι έτοιμο για το καλοκαίρι.

Η μεγάλη καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχουν εξασφαλιστεί ακόμη τα χρήματα που απαιτούνται για την λειτουργία του σκάφους κάθόλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου. Σημειώνεται πως το κόστος λειτουργίας του πολυιατρείου φθάνει στο ποσό των 700.000 ευρώ.

Το θέμα αυτό θα απασχολήσει το νομαρχιακό συμβούλιο Δωδεκανήσου στη συνεδρίαση που θα γίνει μέσα στο Φεβρουάριο προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις. Το δελφίνι είναι δομή που έχουν αγκαλιάσει οι κάτοικοι στα μικρά νησιά του νομού αλλά στα οκτώ χρόνια της λειτουργίας του, το πρόβλημα της χρηματοδότησης έχει εξελιχθεί σε αγκάθι για τη νομαρχία.

Από την άλλη πλευρά επιδιώκεται, να γίνει παρέμβαση στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σε μια προσπάθεια, να βρεθούν πόροι για τη χρηματοδότηση της λειτουργίας του σκάφους.

Τα ίδια προβλήματα με τη χρηματοδότηση του σκάφους είχαν παρουσιαστεί και πέρσι όπου εξασφαλίστηκε τελικά μέρος του ποσού που απαιτείται και το υπόλοιπο καλύφθηκε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δωδεκανήσου.

Εξαιτίας των προβλημάτων το σκάφος ξεκίνησε πέρσι τον Ιούνιο τα δρομολόγιά του, αντί για το Μάιο που θα έπρεπε. Στο διάστημα μέχρι τον Νοέμβριο από το ιατρικό προσωπικό σκάφους εξετάστηκαν περισσότερα από 5000 άτομα στα μικρά νησιά της Δωδεκανήσου.

Στο σκάφος επιβαίνουν εκτός από τον κυβερνήτη του σκάφους τέσσερα άτομα πλήρωμα ένας διοικητικός υπάλληλος δύο τεχνολόγοι εργαστηρίων και εννέα γιατροί (πνευμονολόγος, καρδιολόγος, γυναικολόγος, ορθοπεδικός ενδοκρινολόγος πλαστικός χειρουργός οδοντίατρος, παιδίατρος και οφθαλμίατρος).

Υ.Γ Ίσως δεν είναι το πιο κατάλληλο θέμα για αυτό το άρθρο, αλλά δε βρήκα κάποιο άλλο.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...